Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
chcialbym kupic switch zazadzalny.24 porty lub 16 mile widziana obsluga snmp. zczytywanie tablicy mac jakie macki na jakim porcie. no i najbardziej mi zalezy na niezawodnosci. nie chce kupowac czegos co mi sie po roku zwali. raczej nowka switch oczywiscie 100 mb
A to sklep czy forum? Poszukaj w sklepach. No chyba że tu sprzedawców mamy. Imho ceny zarządzalnych zaczynają sie od około 600 zł, ale nie mam zamiaru szukać za ciebie i wklejać linki.
ale ja sie pytam jaki byscie polecali. wiem ze to nie sklep
Chodzi Ci o firmę, bo jaki chcesz to wypisałeś mniej więcej. Polecam cisco ;] ale to drogie, wiec może linksys lub 3com.
no ciskacze odpadaja bo sa drogie. niestety okazalo sie ze krucho bede mialw tym miesiacu z kasa wiec moze byc jakas uzywka. com jakis hyba bedzie ok nie ??
czy ten twoim zdaniem jest ok ? ciekawe czy ma zczytywanie tablicy macna portach
http://www.allegro.pl/item186246419_3com_superstack_ii_3300.html
linksys = cisco :> wersje ekonomiczne :P
no ja bym NetBusterow, robotixow, czy wogole blackbox'a (nie myslic z tymi gownianymi AP na alegro), ale to jest sprzet raczej nie dostepny w polsce jako nowy, a z uzywanymi tez problem.
Poszukaj moze 3Com'a jakiegos uzywanego lub lucenta. Po drugie napisz do czego chcesz go uzywac bo to tez wazne bo np. moze sie okazac ze wystarczy Ci prosty model.
glowanie do nauki :) mala mam siec bo na 20 kompow. ale chce sie nauczyc ich obslugi. snmp vlan priorytowanie zczytywanie mackow moze byc ale bez tego tez pzezyje.
To jakies niższej klasy 3Com'y lub starsze Cisco (uzywane). Choć osobiście w tym wypadku brałbym Cisco, a no i chyba nawet wystarczy 10mbps, bo wątpie byś zużywał więcej przepustowości. No chyba, że masz wewn. VoIP, TVoIP, itp.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00095 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.138.178.162' WHERE u.id=1 |
0.00079 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.138.178.162', 1738432744) |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738432444 |
0.00099 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='23.22.59.87' |
0.00087 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='52.204.71.8' |
0.00043 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=58368 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=7706 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7706 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00080 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7706 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00068 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7706 |
Total query time: 0.00687 s |