Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam jestem bardzo poczatkujacym uzytkownikiem linuxa wczoraj zainstalowalem debiana 4.0 poprzez instalator graficzny i zauwazylem ze mi mysz nie dziala juz w tym instalatorze po jakiejs godzinie gdy wlaczyly sie juz Xy myszka dalej nie dzialala nie wiem jak to zrobic klawiatura dziala bez problemu wszystko jest tak jakby na jednym podwojnym kablu ps2 tzn to urzadzonko takie bo klawiatura i mysz sa bezprzewodowe
myszka i klawiatura sa firmy Tracer
klawiatura KF-3801 ale klawiatura dziala bez problemowo tylko myszka ani rusz
prosze o szybka odpowiedz i jakas taka dla laika
O ile sie nie myle to musisz w konsoli z poziomu roota wpisać:
dpkg-reconfigure xserver-xorg
I pomalutku przechodzisz przez wszystkie kroki w tym kreatorze i jak dojdziesz do konfiguracji myszy to zaznacz /dev/psaux a nie /dev/input/mice
zrobilem ale dalje nic zauwazylem jeszcze ze jak przepne myszke zwykla na ta myszke bezprzewodowa to mi jeszcze kursor znika
O ile sie nie myle to musisz w konsoli z poziomu roota wpisać:
dpkg-reconfigure xserver-xorg
I pomalutku przechodzisz przez wszystkie kroki w tym kreatorze i jak dojdziesz do konfiguracji myszy to zaznacz /dev/psaux a nie /dev/input/mice[/quote]
Uzasadnij swoją podpowiedź. :)
[url=http://www.debian.org/][img]http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png[/img][/url]
przeszedlem przez wszytkie krokii nic nie zmieniajac tylko to przy myszce
spróbuj wykonać
modprobe psmouse
i odpalić X.
ddalej nic a najlepsze jest to ze normalna kabelkowa myszka dziala i klawiatura bezprzewodowa tez tylko ta bezprzewodowa nie chce dzialac
A pod innymi systemami oczywiście działa?
nie wiem jak inne dystybucje linuxa ale pod winda dziala bez problemu
Uzasadnij swoją podpowiedź. :)[/quote]
ups chyba sie naraziłem :P Coś mi sie wydaje że nie zrozumiałem problemu użytkownika, tylko mnie nie bijcie, ja się dopiero ucze :P
"Nie rzucim ziemi skąd nasz root, tak nam dopomuż bug"
[url]www.tajemnicatwierdzyszyfrow.com[/url]
a pokaż co masz w pliku konfiguracyjnym w sekcji myszy
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.133.116.59' WHERE u.id=1 |
0.00107 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.133.116.59', 1738417832) |
0.00057 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738417532 |
0.00069 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=58464 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=7716 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7716 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00142 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7716 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00109 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7716 |
Total query time: 0.00672 s |