Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No to się pochwale :) mam nową maszynę, Core 2 Duo E4400, Gigabyte 945GZM-S2, Kingston DDR2 1024mb 533Mhz PC4200, WD Caviar 320GB SATA II 7200rpm.
Przyznam, ze jest troszkę lepszy od mojej 600-tki :) ale.... radość nie trwała długo.
Czuje się tak jak pierwszy raz zainstalowałem Linuxa, nic tu nie działa ! Teraz już wiem dlaczego miski maja takie problemy ze sprzętem :) Jestem już tak zdołowany, ze chętnie wyciągnę z piwnicy mojego starego "dziadziusia". Tam bynajmniej wszystko działa, po instalce wystarczyło tylko kilka małych poprawek i już.
Już jako tako działa, ale do ideału jeszcze bardzooooo dalekoooo
Obecnie duszę Alse (ALC883), dźwięk już działa ale z mikrofonem gorzej, działa ale słabo łapie, jak coś chce nagrać albo pogadać na skype to muszę prawie krzyczeć, w alsamix suwak mam na max. na SB miałem takie cosik jak mic bost a w tej karcie tego brak.
Następny problem to grafika (945GZ). nie mogę z francy wycisnąć 75Hz
Co mi się jeszcze rzuciło w oczy to czcionki, np. w firefoxie raz są normalnej wielkości a raz mikro i tak samo z pulpitem.
Ale damy rade - dzień, miesiąc, rok, ale działać będzie :)
I na Hu. mi to było ? jak narazie to jedyny porzytek z tego kompa, że film z rmvb na avi przerabiam w około 15min a nie 3 godz. :)
Niedawno instalowalem debka na podobnym sprzecie i nie bylo najmniejszych problemow :)
co do karty muzycznej, to zawsze mozna przelozyc Sound Blasterka :]
jezeli chodzi o ognistego liska, a raczej lodową lasice :D to faktycznie slyszalem ze cos tam moze nie grac. Ale w wiekszosci przegladarek jest taki trick, naciskasz ctrl + kulke myszki (w gore) i z makro czcionki mozesz zrobic very big.
Pozdrawiam.
P.S. Pozazdroscic sprzetu.
u mnie w ff czcionki też jakoś tak pedalsko małe były, w preferencjach można ustawic minimalny rozmiar używanych czcionek
a w ogóle to po co żeś tego intela kupił :P trza było pójść w amd64
a kingstonami sie nie podniecaj, to już nie sa te same kingstony co kilka lat temu. teraz produkcja przeniosła się do chin
a tak poza tym to damy radę ;) gratuluję zakupu, bo jak już to wszystko poustawiasz to bedziesz się cieszył z nowego sprzętu
u mnie w ff czcionki też jakoś tak pedalsko małe były, w preferencjach można ustawic minimalny rozmiar używanych czcionek
a w ogóle to po co żeś tego intela kupił :P trza było pójść w amd64
a kingstonami sie nie podniecaj, to już nie sa te same kingstony co kilka lat temu. teraz produkcja przeniosła się do chin
a tak poza tym to damy radę ;) gratuluję zakupu, bo jak już to wszystko poustawiasz to bedziesz się cieszył z nowego sprzętu[/quote]
Zmieniałem rozmiar czcionek, ale to nie to bo raz jest ok a kiedy indziej kupa
Cały zestaw dostałem za 900zl :)
Ramu nie wybierałem już taki był w zestawie
Prędzej wypadnie mi reszta włosów niż dziada ustawie :)
adam05 co do karty to mogę przełożyć (robie tak zawsze jak zmieniam kompa :) ) ale czas zmierzyć się z nowym przeciwnikiem ;)
Ktoś mądry kiedyś powiedział: jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to się nie odzywaj !!!
Linux Registered User: #344405
GnuPG - C22A 2BA8 BECA 173F 713B A57B DF1A C4B4 E282 AE82
Co do dźwięku to spróbuj instalmąć najnowszy driver 1.0.14rc4
Może coś poprawi.Jeśli już tego nie zrobiłeś oczywiście.Pozatym przecież do mikrofonu możesz używać starej karty.
Pozdrawiam
Ja mam calego kompa składaka i jest Zajebiste sprzęcicho tak jak ja chciałem to mam i enter Własnoręcznie składany
tak jak ja chciałem to mam i enter Własnoręcznie składany[/quote]
Ja mam odlewany z plastiku. ;)
[url=http://www.debian.org/][img]http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png[/img][/url]
W częściach no chyba nie z puszek po piwie
Heeee !!!!
A co?? Coś ći Czadman nie paśi to napisz do Przajaciółki
A mi właśnie tak coś się zdaje że obudowa w moim składaku jest właśnie z puszek po piwie bo taka giętka coś ;)
A mi właśnie tak coś się zdaje że obudowa w moim składaku jest właśnie z puszek po piwie bo taka giętka coś ;)[/quote]
a mi się wydaje, że obudowa w moiim kompie musi być z tytanu, bo taki jakiś giętki jestem zwykle... (a komp cały) ;)
chociaż laptok nie działa, bo w zeszły weekend puszka leszka mi pękła w plecaku i zalała zasilacz, więc laptok raczej z puchu niż z czegokolweik innego, w sensie iż zasilacz...
(teraz czekam na nowy zasilacz kupiony na ibaju)
dobrego
miłsz
"Myśl i nie ufaj, decyduj sam za siebie
Nie pozwól nigdy by kierowali tobą
Popatrz czy już nie jesteś w stadzie
Bo nie obudzisz się już nigdy sobą..." Post Regiment - Stado
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00090 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.76.183' WHERE u.id=1 |
0.00076 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.76.183', 1732833224) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732832924 |
0.00065 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=61685 |
0.00099 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=8101 ORDER BY posted |
0.00063 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8101 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00082 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8101 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00090 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8101 |
Total query time: 0.00621 s |