Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam i prosze o świetne rady
Chce dzis lub jutro kupić dla mojego synka drukarkę
Opcja jest taka tylko Epson
Ale nie wiem jaką zwykła czy ten kombajn i jak to jest z tymi kadridzami co śię opłaca kupić
Epsony sa tanie jak barszcz od 150 do 280 zł
w sumie tak. jak nie chcesz problemow miec z drukarka to kup hp. ja kupilem laser hp i nie mam problemow.
wydaje mi sie, ze kombajna nie warto. kardridze najlepiej jak odzielne zbiorniczki sa. albo tak dobrac, zeby zamienniki najtansze byly.
poza tym slyszalkem, ze najtansze w exploatacji sa canony ip1500 czy jakos tak.
Ryszard, pomyśl tak na logikę. Kupisz atramentówkę, to co jakiś czas będziesz MUSIAŁ coś wydrukować aby Ci się cartridge nie zatkały. Jeden kartidż kosztuje od 80 do 150 zł zależy do firmy i czy to podróbka czy oryginał. i starczy pewnie na 3 miesiące.
Jak kupisz laserówkę to możesz drukować raz na pół roku i wali Ci czy ją używasz czy nie. Proszku starczy na 2 - 3 lata przy domowym używaniu.
HP są lepsze kosztują w granicach 400 zł, a kartridże do nich z tonerem ok. 80 zł (na 3 lata)
Samsung jest tani i też dobry, uzupełnianie proszku prymitywnie proste - 4 śrubki i nasypujesz proszek za 15 zeta z Allegro. Też starcza na 2 lata.
A jak potrzebujesz wydrukować jakieś badziewie w kolorze, to zawsze możesz skoczyć do kawiarenki, albo jakiej mini drukarni i za grosze Ci to zrobią.
nie kupuj epsona, bo to szajs. siostra miała taki badziew ze stałą głowicą i czterema tuszami, znaczy kolory osobno, ze to niby bardziej ekonomiczne jest. tusze szybko schodziły, podróbki kosztowały 20 PLN za jeden, i to jeszcze nie są normalne tusze na wodzie, które można uzupełniać strzykawą tylko jakieś polimerowe gówno - jak wlejesz tam wode to zapychasz głowicę.
kup sobie inną drukarkę, najlepiej laser tak ja Bodzio gada. ja też mam laser i w życiu nie wróce do atramentu.
OK śliczne dzięki chłopaki
Laser wiec lalser to niech tak zostanie ten laser
1. Epson, Canon mają niewymienne głowice, miałem już dwa Canony, kolega dwa Epsony i padły właśnie głowice.
1,5 Nowy kartdridż=nowa jakość.
2. Wsparcie w/w firm dla Linuxa jest niemal żadne.
3. Mam teraz kombajn HP PSC 1410 i niemal od ręki pracuje na Linuxie.
4. Po początkowym zachwycie i drukowaniu niemal wszystkiego syn się opamięta i nie będziesz musiał tak często kupować atramentów.
5!!! Gdyby Ci strzeliło do głowy kupić Lexmarka, to ostrzegam, że ja się do ciebie nie odezwę :)
ale laser to laser. tylko, ze jakbym mial jeszcze raz kupowac to samsunga, ktory od razu z linuxem pracuje. a mam hp i nie dziala. ale ogolnie jest ok.
a co to za hp, który nie pracuje z linuksem?
hp laserjet 1020. niby pracuje, ale odpalenie go wymaga troche kombinacji. poczytalem troche o tym, ale sam nie doszedlem jeszcze do tego.
hp laserjet 1020. niby pracuje, ale odpalenie go wymaga troche kombinacji. poczytalem troche o tym, ale sam nie doszedlem jeszcze do tego.[/quote]
O Boże, chłopak - po pierwsze na naszej głównej stronie jest opis - start, ale działający. Lepszy opis masz na tej stronie: http://foo2zjs.rkkda.com/
Jeśli zrobisz [b]dokładnie[/b] jak w opisie tobędzie startowała cudownie.
Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
[img]http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif[/img]
[url=https://goo.gl/photos/5XGKFkvaMimLwM2s9]Beskid Niski[/url]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00126 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.136.27.210' WHERE u.id=1 |
0.00069 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.136.27.210', 1738442059) |
0.00057 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738441759 |
0.00079 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=64731 |
0.00004 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=8482 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8482 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00157 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8482 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8482 |
Total query time: 0.00666 s |