Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NTk5MQ
Najbardziej w tym newsie spodobało mi się to:
"We're a multi-platform company folks please come to grips with that. We like the PC. We like the 360. We like the PS3. We like the Macintosh. We like Linux. We will deliver UT3 for all of these platforms and it will rock on every one."
to się nazywa "frontem do klienta" :)
A mi się wydaję, że zamiast
We like [platformy][/quote], to tam raczej przemawia to:
We like $[/quote] ;] More platforms = more money. Simple.
Ale UT i tak jest wporzo (i tak nie kupię :D no i też nie ukradnę :P)
[i]The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it.[/i]
[b]Linus Torvalds[/b]Offline
A mi się wydaję, że zamiast
We like [platformy][/quote], to tam raczej przemawia to:
We like $[/quote] ;] More platforms = more money. Simple.
Ale UT i tak jest wporzo (i tak nie kupię :D no i też nie ukradnę :P)[/quote]
Sugerujesz że inne firmy nie wspierające linuksa nie lubią $.Jak dla mnie dziwne stwierdzenie, gdyż wszystkie komercyjne projekty są nastawione na to by zarabiały $. Jak dla mnie jest to przedsięwzięcie mające na celu przyszykować Epic Games do przyszłych multiplatformowych projektów, co z założenia nie jest takie proste. A opłacalne dopiero zacznie być za "parę" lat.
Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFWOffline
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00138 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.141.42.41' WHERE u.id=1 |
0.00060 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.141.42.41', 1732217791) |
0.00027 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732217491 |
0.00091 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=67134 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=8795 ORDER BY posted |
0.00076 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8795 AND t.moved_to IS NULL |
0.00015 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00197 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8795 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00079 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8795 |
Total query time: 0.00703 s |