Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Proszę o jedno.
Nie rozmawiajmy w tym wątku o preferencjach wyborczych, ani nie wyrażajmy własnych ocen partii czy polityków, bo to się może źle skończyć dla dyskusji. :)
Temat jest o wyborach jako takich.
Ja się wyrażam swoje sympatie wyborcze w stopce (w podpisie) i sądzę, że taki wyraz sympatii politycznych jest wystarczający na tym forum.
Zamiast rozważać czy iść na wybory czy nie iść lepiej się załapać do komisji wyborczej. Przesiedzi się 8-10 godzin i niemała kasa jest (ja dwa lata temu dostałem chyba 100 czy 120 zł za dzień, a wybory były przez trzy dni (a może 4?)
nie zylem w tym systemie, ale nie chce powrotu
[/quote]
A ja tak.
I chciałbym powrotu ale zdaję sobie sprawę ze to nierealne.
Poza tym tamte czasy zostały wrzucone do jednego worka i potepione.
Moim zdaniem to bląd.
Należalo by tez je rozdzielić chronologicznie i "epokowo" i każdą część ocenić osobno Myslę że to było by najbardziej uczciwe.
Historia najnowsza zaś jest pisana przez historykow i w coraz większym stopniu przez media a te są jak wiadomo tendencyjne.
Zresztą to co piszą historycy tez zalezy od ich poglądów.
Pozdrawiam
[b]Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW[/b] -> Niech inni na tym skorzystają.
[url=http://dug.net.pl/]Polski portal Debiana[/url]
Ja uważam, że na wybory iść trzeba. Koniecznie zagłosować. Nabijać frekwencje każdy może. Wybrać mniejsze zło. Ja sobie zdaję sprawę, że polska demokracja jest młoda i zawirowania są na porządku dziennym.
Zagłosuję zgodnie z sumieniem na partię która niczego ani nikogo nie obraża, szanuje mnie i innych, ma konstruktywne poglądy. Lepsze 10 porządnych ustaw w ciągu roku niż 100 poje...ych w ciągu miesiąca.
Pamiętajmy:
KONSTYTUCJA 3 MAJA
V. Rząd, czyli oznaczenie władz publicznych
Wszelka władza społeczności ludzkiej początek swój bierze z woli narodu.[/quote]
[url=https://www.youtube.com/watch?v=rNg2Dh6gPkw]Nemo sailing home...[/url]
Korwin + LPR? Najpierw myślałem że to żart... A kiedyś go nawet lubiłem, bo twierdził że jest liberałem i nienawidzi socjalizmu... Żałosne
[color=red]Edit:
Nie wygłaszamy opinii o partiach i politykach,[url=http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?p=69915#69915] czytać tu[/url]
Admin[/color]
Zawsze chodziłem na wybory. Na te też pójdę. Zawsze ja wygrywam. Dlaczego? Bo mam prawo wtedy oceniać polityków. Jeśli się nie głosuje, to gęba w kubeł. Nie głosujesz, to się zgadzasz, żeby ktoś decydował za Ciebie. A jak Ci, na których głosowałeś postępują źle , to cóż, sam chciałeś.
Nie głosujesz, to się zgadzasz, żeby ktoś decydował za Ciebie.[/quote]
Twój głos jest wart 1e-7 całości, żeby się coś liczył musiałby wynosić 5e-2. porównaj oba te wyniki.
Wmawianie sobie, że wrzucany do urny świstek makulatury pozwala Ci decydować o losach państwa zakrawa na dziecinną naiwność.
Wmawianie sobie, że wrzucany do urny świstek makulatury pozwala Ci decydować o losach państwa zakrawa na dziecinną naiwność.[/quote]
Lortenzo, Lorenzo. Mój głos jest k.. mało znaczący. Wiem o tym. Wiem też, że mój głoś jest warty tyle samo co kretyna z popegeerowskiej wsi, który uważa, że mu się należy. Jestem naiwny, bo uważam, iż mogę oceniać władzę, którą wybrałem, albo uważać, iż byłoby lepiej, gdyby wygrali ci, na których głosowałem.
I pójdę na wybory, bo uważam to za słuszne.
born to be root
linux register user #362473
kretyna z popegeerowskiej wsi[/quote]
Myślisz że tam są sami kretyni?
A w mieście ich nie ma.
Dziś akurat byłem w miescie i w parku babcia bała się zostać z wnuczką(musiałem załatwiać sprawy urzędowe) bo na ławkach walało się pelno zachlanych nabuzowanych osobników.
Dokladnie w poludnie.
W wyborach zaś należy uczestniczyć i zaglosować zgodnie ze swoim przekonaniem.
Zacytuję slogan z PRLu "To nasz obywatelski obowiązek"
Pozdrawiam
[b]Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW[/b] -> Niech inni na tym skorzystają.
[url=http://dug.net.pl/]Polski portal Debiana[/url]
kretyna z popegeerowskiej wsi, który uważa, iż się wszystko mu należy.[/quote]
Myślisz że tam są sami kretyni?
A w mieście ich nie ma.
Pozdrawiam[/quote]
Cytuj dokładnie. W miastach palantów nie brak. To było tylko egzemplum.
Pracowałem kiedyś w Caritasie. Przychodziło tam multum kretynów i kretynek, którzy nigdy nie zhańbili się pracą. Gadali tylko, że im się neleży. Większośc oczywiście nie głosowała. Jeśli zaś już głosowała, to już na SLD.
born to be root
linux register user #362473Offline
To wyrwanie z kontekstu równa się Twemu uogólnieniu.
W taki właśnie sposób media kształtują poglądy młodych i "mniej myślących" ludzi.
Pozdrawiam
Spokojnie:) Moim zdaniem karzdy powinien iść zagłosować to nie boli a wtedy stajemy się bardziej solidarni:]
W taki właśnie sposób media kształtują poglądy młodych i "mniej myślących" ludzi.
[/quote]
Zaczyna być mało przyjemnie.
A większość młodych ludzi to najwyżej Vivę ogląda. A z mediów to rozumie 30% reklamy chamburków makdomalda.
Jeśli poprawi Ci to humor, to przyznaję Ci rację.
Robi się tu nieprzyjemnie, dlategoż to jest mój ostatni post. Najchętniej zobaczyłbym wszystkie moje posty w /dev/null o co adminów serdecznie proszę. Albowiem niepotrzebnie psuję krew ilinowi.
born to be root
linux register user #362473
Nie będziemy się spierać.
Każdy z nas ma swoje doświadczenia życiowe i poglądy i uszanujmy to.
Pozdrawiam
To był ostatni post polityczny. Koniec, i ostrzegam, że każdy nastepny zostanie skasowany. Ludzie dorośnijcie trochę. Jak potraficie być rozsądni i logiczni w matematyce i informatyce, to w polityce Was ponosi.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00014 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00146 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.226.167' WHERE u.id=1 |
0.00083 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.226.167', 1732852142) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732851842 |
0.00053 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=69918 |
0.00009 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9066 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9066 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00108 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9066 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9066 |
Total query time: 0.00609 s |