Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
Nie wiem dlaczego to robię :)
Główna zasada - forum jest Debianowe,ale.....
W dziale "Zdrada" jest o BSD, które ma tylko 60-kilka wątków. W tym samym dziale może powstać "Gentoo". Wszystko zależy "prawie" od Was.
Ankieta: tak lub nie za nowym działem. Można dodawać krótkie uzasadnienia.
Niektórzy używają i tego i tego. A skoro serv stoi na Gentoo to czemu nie?
To trzeba literkę dodać do DUG - GDUG. A dział z Windowsem też będzie (WGDUG)?
To trzeba literkę dodać do DUG - GDUG. A dział z Windowsem też będzie (WGDUG)?[/quote]
Jeżeli już to G&DUG .
Gentoo and Debian Users Gang
> TO żart, dla niekumatych.
Jest dział zdrada i to wystarczy ;-)
Jestem za :-) Distro ambitne, z dokumentacji Gentoo i tak się często korzysta rozwiązując problemy Debiana, na pewno poziomu grupy nie zaniży. Pewnie ponad połowa problemów z Gentoo ma zastosowanie w Debianie i odwrotnie. Do tego sporo grupowiczów używa. Sam chyba postawię Sabayon'a na jakimś skrawku partycji, bo kolejny raz Gentoo mi się nie chce :-P
Jestem na NIE, można utworzyć jeden ogólny dział odnośnie innych dystrybucji Linuksa.
jestem na tak. nikomu nie zaszkodzi, a niektórym może pomóc - i o to chyba chodzi :)
jestem przeciw, to w końcu forum debiana
Jestem na TAK, bo...
Jestem za :-) Distro ambitne, z dokumentacji Gentoo i tak się często korzysta rozwiązując problemy Debiana, na pewno poziomu grupy nie zaniży. Pewnie ponad połowa problemów z Gentoo ma zastosowanie w Debianie i odwrotnie. Do tego sporo grupowiczów używa. Sam chyba postawię Sabayon'a na jakimś skrawku partycji, bo kolejny raz Gentoo mi się nie chce :-P[/quote]
proste. podpisuję się pod tym rękami i nogami, głos już oddałem.
Powered by Debian and Gentoo
[img]http://img.userbars.pl/79/15642.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/99/19689.png[/img]
Tak
Wszyscy uwielbiamy Debiana, ale większość bawi się też innymi dystrybucjami, z których Gentoo wyróżnia się innowacyjnością w przeciwieństwie do rpm-owych dystrybucji ;-)
Jeśli nie dział Gentoo to coś w rodzaju Inne Dystrybucje lub Linuksowe Testy bym proponował
Jestem debianowcem, podziwiam gentoo nie mniej niż debiana lecz jestem przeciwnikiem rozmywania tematyki forum, które jest zorientowane na debiana. Użytkownicy gentoo znajdą dużo lepszą pomoc na stronach gentoo.
tak
1. bo to klon debiana
2. bo może przyczynić się do rozwoju naszego forum
3. bo ostatnio coraz więcej o gentoo
gentoo to nie klon debiana
jestem na nie, dokumentacja gentoo mnie zawiodla- nikt z nich nigdy nie szyfrowal chyba partycji root, 1 art przestazaly, do 2 nie dzialaja linki ktore sa wymagane. minus jak dla mnie
gentoo to nie klon debiana[/quote]
no faktycznie nie jest to klon debiana, ale człowiek który to rozpędził miał mocno debianowe korzenie ;)
linux regd. user #248790
mimo że szacunek dla Gentoo mam
to jednak jestem przeciw
jakby tak powstał taki dział to czułbym się chyba jakbym normalnie zdradzał moją Panią (albo Debianka ;) )
pozdrowienia
miłosz
Jestem na NIE, można utworzyć jeden ogólny dział odnośnie innych dystrybucji Linuksa.[/quote]
Dokładnie...skoro już tworzyć nowy dział...to dlaczego userzy innych distro mieliby być dyskryminowani? :P
pzdr.
[b][color=cadetblue]Lubię słowo [i]indolencja[/i].
Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym.[/color][/b]
[i][b] - Bern Williams[/b][/i]
Ja też na nie, bo przecież nie ma podziału na forum ze względu na distro, tylko na Typ problemu (moge sie mylic;))
Wstrzmuję się od głosu:P
Wstrzmuję się od głosu:P[/quote]
Nadajesz się do sejmu :)
pzdr.
[b][color=cadetblue]Lubię słowo [i]indolencja[/i].
Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym.[/color][/b]
[i][b] - Bern Williams[/b][/i]
Wątek Zamknięty
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00077 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.39.176' WHERE u.id=1 |
0.00065 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.39.176', 1732703114) |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732702814 |
0.00039 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=70006 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9070 ORDER BY posted |
0.00047 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9070 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00098 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9070 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00101 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9070 |
Total query time: 0.00504 s |