Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam lapka dell c610 z mobility radeon M6 LY. Chcialbym aby mi dzialalo wyjscie VGA i TV-OUT. Obraz klonowany na wszystkich wyjsciach tylko ze inne rozdzialki.
Wiecie jak to zrobic ?
Mam ta sama grafe na swoim Compaq'u i kiedys sie bawilem w to wg tego: [ i dzialalo elegancko ]
[url]http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=246746[/url]
Dodam jeszcze, ze jesli masz klawisz funkcyjny ktorym mozesz przelaczac ekrany to moze masz pod klawiszami "P" i ktorys nizej [ u mnie O-umlaut niemieckie ] na ktorych jest opcja + i - czyli powiekszania [ czyt. zmiana rozdzialki ] i zmniejszania obrazu na ekranie.
mam przycisk funkcyjny CRT/LCD i sie przelacza ale nic nie pokazuje :(
Skoro nic sie nie pokazuje [ rozumiem wypowiedz w ten sposob, ze jak przelaczysz z ekranu lapa na monitor [D-SUB] , to na CRT'ku jest czarno ] tzn. ze po pierwsze nie masz sterownikow ktore sprzetowo obsluguja to wyjscie i musisz je zainstalowac; pod drugie... wyjscie VGA - najlepiej sprawdz czy dziala w ten sposob ze przed wlaczeniem lapa, podepnij kable do TV i laptopa i jak na ekranie TV wskoczy obraz uruchamianego systemu tzn. ze mozesz bez problemu dodac wpisy do xorga i sie 'przelaczac' i pominac krok instalacji innych driver'ow [ co i jak w ww. linku ]. Ja posiadam zamiast wyjscia VGA typ gniazda S-Video i podlaczajac to do TV odpalam lapa i obraz jest na tv a klawiszami moge sobie przelaczyc.
Prubowalem na S-Video i D-SUB i dzialaol bez zarzutow
Pozdrawiam
nie mam dsub tylko zwykle wyjscie vga
no to sprubuj tak jak napisalem z tv-lap. Jak nie da rady to instalacja sterownikow. Jakiego masz Debiana, skad masz stery [ sam instalowales czy Debian sam wykryl ] ?
testing
musialem dopisac Option "BIOSHotkeys" "on" zebym mogl przelaczac
ok udalo sie. mam w sumie 3 tryby. albo sama matryca w lapsie albo zew monitor albo oba. tylko teraz jak zrobic zeby byla inna rozdzialka na matrycy a inna na zew monitorze
nic dzieki za odpowiedzi. pomecze to jak bede mial troche czasu.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00103 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.227.79.208' WHERE u.id=1 |
0.00076 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.227.79.208', 1738450749) |
0.00064 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738450449 |
0.00053 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=73240 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9445 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9445 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00126 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9445 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00102 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9445 |
Total query time: 0.00607 s |