Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam problem z instalacją Call of Duty I. Instalować próbuję przez Wine wszytko ładnie się odpala (lepiej niż w win-szajsie:D) Instalacja przebiega szybko i bezproblemowo do 45% kiedy to zostaję poproszony o włożenie drugiej płyty CD wtedy zaczynają się schody gdyż nie mogę wysunąć pierwszej. Za chiny ludowe nic nie pomaga, na polecenie
umount /media/cdrom1/
wywala że jest zajęty...... i tak cały czas. Dodam że polecenie
umount -l /media/cdrom1/
też nic nie dają niby odmotuję ale nadal nie da rady go wysunąć. Bardzo bym prosił o sugestię co mogę zrobić żeby wysunąć tego diabła nie przerywając instalacji...??:)
witkacy
najprawdopodobniej znajdujesz się w katalogu, który znajduje się z kolei na zamontowanej płycie (spróbuj przejść do innego katalogu i odmontować)
albo jeszcze bardziej prawdopodobne jest, że wine używa cdromu i nie pozwoli ci na jej odmontowanie tak więc zonk chyba
pozdrowienia
miłosz
Kurde na pewno nie ma jakiegoś sposobu:P??
debian:/home/tomek# mount /media/cdrom0/ mount: block device /dev/hdc is write-protected, mounting read-only mount: /dev/hdc already mounted or /media/cdrom0 busy mount: according to mtab, /dev/hdc is already mounted on /media/cdrom0
debian:/home/tomek# umount /media/cdrom0/ umount: /media/cdrom0: device is busy umount: /media/cdrom0: device is busy
Wiem Wiem..... też nie działa. Próbowałem instalować przez Cedege elegancko odmnontowało zamontowało ale jak instalacja ma już 100% wtedy prosi mnie abym wyciągnął płytę nr2 i jeszcze na chwile włożył jedynkę i wtedy zwis instalacji... Próbowałem przez Cedege z 3 razy instalować i za karzdym razem to samo. Wydaje mi się że wine by dało rade no tylko kłopot z odmontowaniem tej płyty może jaszcze jakieś sugestie:P?? Zagrał bym sobie;xD
Wiem Wiem..... też nie działa. Próbowałem instalować przez Cedege elegancko odmnontowało zamontowało ale jak instalacja ma już 100% wtedy prosi mnie abym wyciągnął płytę nr2 i jeszcze na chwile włożył jedynkę i wtedy zwis instalacji... Próbowałem przez Cedege z 3 razy instalować i za karzdym razem to samo. Wydaje mi się że wine by dało rade no tylko kłopot z odmontowaniem tej płyty może jaszcze jakieś sugestie:P?? Zagrał bym sobie;xD[/quote]
http://mirrors.ecology.uni-kiel.de/games/liflg/wine/call_of_duty/
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
ooo wielkie dzięki, zainstalowało się ale jak to teraz odpalić?? przechodzę do katalogu z grą ładuję w konsoli
codsp
nic daję
./codsp
i wypluwa
tomek@debian:/mnt/twardziel/Gry/Call of Duty $ ./codsp /home/tomek/.cedega/.winex_ver/winex-6.0.3/winex/bin/wine: cannot find 'CoDSP.exe'
hmmm jak temu zaradzić??
cannot find 'CoDSP.exe'[/quote]
a masz taki plik? jeśli jest - może kwestia wielkości liter?
[url=http://terapieautorskie.pl][img]http://www.szczypior88.republika.pl/cwp.gif[/img][/url]
pozdrawiam
szczypior
tomek@debian:/mnt/twardziel/Gry/Call of Duty $ ls cgamex86.dll CoDSP.exe gamex86.dll mss32.dll uninstall codmp cod.xpm localization.txt pb validatekey.dll CoDMP.exe Docs Main README version.inf codsp EaxMan.dll miles uix86.dll
no mam coś takiego...:)
Kod:
tomek@debian:/mnt/twardziel/Gry/Call of Duty $ ls cgamex86.dll CoDSP.exe gamex86.dll mss32.dll uninstall codmp cod.xpm localization.txt pb validatekey.dll CoDMP.exe Docs Main README version.inf codsp EaxMan.dll miles uix86.dllno mam coś takiego...:)[/quote]
Te instalatorki są juz niewspierane. Podałem to żebyś nie miał problemu z instalacją. Jednak moze spróbuj odpalić ten pliczek
znajdujac się w kataqlogu z grą.
cedega CoDSP.exe
lub
wine CoDSP.exe
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
przy próbie odpalenia tego przez wine wywala taki błond
Couldn't load default.cfg. Make sure Call of Duty is run from the correct folder
otwiera się consola gry i
COD 1.3 build win-x86 Mar 2 2004 ----- FS_Startup ----- Current language: english Current search path: Z:hometomek/main File Handles: ---------------------- 0 files in pk3 files ERROR: No languages available because no localized assets were found ----- CL_Shutdown ----- ----------------------- Hunk_Clear: reset the hunk ok Couldn't load default.cfg. Make sure Call of Duty is run from the correct folder.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00085 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.141.69' WHERE u.id=1 |
0.00172 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.141.69', 1732222745) |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732222445 |
0.00065 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.117.154.134' |
0.00054 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.188.110.150' |
0.00076 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.149.49' |
0.00026 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=74294 |
0.00031 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9589 ORDER BY posted |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9589 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00152 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9589 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00080 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9589 |
Total query time: 0.00863 s |