Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=rychu]z togo co zauważyłem, BiExi zapuściła automat kopiacy zarejestowanych userów, ktorzy w przeciągu miesiaca nie napiszą ani jednego posta[/quote]
dużo ludzi po prostu czyta forum, ja się do nich zaliczam! proszę o nie kasowanie konta ;P
mmm, nieprecyzyjnie się wyraziłem ;)
kiedyś mieliśmy taką sytuację, że prawie połowa zarejestrowanych userów miała zero napisanych postów. takie "duchy" nie mają sensu i są po miesiącu automatycznie wywalane
jas tez malo pisalem ostatnio, ale czytałem prawie codziennie.
jesli rzeczywicie takie kasowanie ma miejsce to ja proponuje zmienic na tych co sie niezaloguja, a nie tych co nienapisza
nie nie, wywalani są tylko ci, którzy w miesiąc po zarejestrowaniu mają zero napisanych postów ogółem
nie, tylko user, który przez miesiąc po zarejestrowaniu ma [b]nadal 0 postów[/b]
[quote=rychu]nie nie, wywalani są tylko ci, którzy w miesiąc po zarejestrowaniu mają zero napisanych postów ogółem[/quote]
Już się bałem ;)
Ślicznie się prezentuje szata graficzna. Wróciły szarości, hurraaa. :) Aż chce się tu zaglądać.
[quote=daniel]Ślicznie się prezentuje szata graficzna. Wróciły szarości, hurraaa. :) Aż chce się tu zaglądać.[/quote]
nie stękaj, pracujemy nad tym :d
to jak chcecie coś polepszyć do dajcie "szybkie logowanie" gdzieś na stronie głównej ;)
EDIT:
do tego pare napisów bym zmienił - ale jak pozbieram wszystkie propozycje to wpiszę tutaj gdzieś ;)
Ostatnio edytowany przez Graffi (2007-11-13 09:50:03)
gadałem o tym z Bodziem -- mi się udało nałożyć mod :) wprawdzie był mały problem z nieodznaczaniem na stronach search.php, ale to pewnie będzie się dało załatwić, muszę się tylko skonsultować z wymiataczami od PunBB
-----
dopisek:
ale wpadka: na search.php też oznacza jako przeczytane, zmodyfikowałem złą linijkę (identyczny fragment występuje dwukrotnie). tak więc mod działa jak należy :)
Ostatnio edytowany przez azhag (2007-11-13 11:33:37)
na starym forum nowy post był ten który sie pokazał od ostatniej akcji usera np. przeładowanie strony, na obecnym nowy post to taki który napisany jest chyba po wygaśnięciu sesji :] może sie myle ale ja sie nei wylogowuje przy wyjściu z forum a zdarzyło misie już kilka razy zobaczyć "stare" posty których nie widziałem (napisane kilka minut po zakończenia przeglądania forum). Da sie to zmienić ?
I jak będzie z tą wyszukiwarką będzie działać ze starymi postami?
IMHO przydało by się aby linki podane na forum otwierały sie w nowym oknie.
nie no bez wyszukiwarki to to bez sensu nie bede przciez siedzial i przegladal kilku tysiecy postow zeby znalezc to czego szukam :(
jezuu ludzie pomału za dużo jest jeszcze do zrobienia zeby wszystko na raz zrobić Bodzio z Biexi potrzebują czasu cierpliwości ...
Jak już kiedyś pisałem, ze względów zawodowych dostępdo serwera ma tylko Biexi i ja. Jest to obwarowane umową i nie mam prawa jej złamać. Dlatego jak Rumi pisze [b]troszkę cierpliwości[/b] i wszystko będzie.
Nowe forum, dużo rzeczy nie wiem, ale też nie wstydzę się zapytać [color=red][b]dlatego wielkie dzięki dla azhaga[/b][/color]
Wybaczcie że zrobię malutki OT.
Którą wersje Iceweasela macie zainstalowaną? Już od jakiegoś czasu jest Firefox 2.0.0.9 u mnie w repo (SID) ciągle 2.0.0.8 a pakiet językowy jest gotowy do aktualki na wyższą wersję.
[quote=emsilog]Wybaczcie że zrobię malutki OT.
Którą wersje Iceweasela macie zainstalowaną? Już od jakiegoś czasu jest Firefox 2.0.0.9 u mnie w repo (SID) ciągle 2.0.0.8 a pakiet językowy jest gotowy do aktualki na wyższą wersję.[/quote]
Cały sid. :)
pfff :)
no i sie smucisz?:)
[quote=AgayKhan]yhhh ;(
Jest już Firefox 2.0.0.9[/quote]
Tak wczoraj w nocy wszedł mi do repo cos chyba o piatej rano
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00092 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='52.14.192.242' WHERE u.id=1 |
0.00070 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '52.14.192.242', 1730432642) |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1730432342 |
0.00039 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=75314 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9671 ORDER BY posted |
0.00047 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9671 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00189 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9671 ORDER BY p.id LIMIT 125,25 |
0.00094 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9671 |
Total query time: 0.00612 s |