Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam;
Mam za zadanie wybrać nowego/starego dostawcę usług internetowych dla Firmy. Obecnie mamy DSL 2000 z TP s.a chciałbym "podciągnąć" przepustowość tego łącza. Z tego co widzę jest jakaś promocja TP, ale może znacie lepszych ISP. Niestety stać nas tylko na jakiegoś DSL-a.
Możecie mi coś polecić? Na oczy rzucił mi się jeszcze crowley i 3s, ale nie podają cennika na stronie (albo ja szukać nie potrafię:/)
EDIT.
Widzę, że przy tepsie chyba zostaniemy, ceny z crowleya np. mnie rozwalają ;/.
Może i rozwalają, ale sprawdź jaki oferują upload. Bo DSL to żenada :(
Może i rozwalają, ale sprawdź jaki oferują upload. Bo DSL to żenada :([/quote]
Wiem, ale firmy należy do grupy małych przedsiębiorstw....
Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
##
[url=http://fluxboxpl.org]FluxboxPL[/url] | [url=http://zielony.fluxboxpl.org/blog/]Mój Lepszy Świat[/url] | [url=http://www.unixy.pl/]UnixyPL[/url] | [url=www.adescom.pl]Telenia VOIP dla ISP[/url]
JID: zielony@jabster.pl
Z doświadczenia wiem, że za upload się płaci i to słono. Jeden z ISP (niepamiętam nazwy) za łącze 2/2Mb asynchroniczne chciał odemnie coś koło 800zł/m-c. Takie samo tylko synchroniczne to już koszt o ile dobrze pamiętam około 2000/m-c.
prosta sprawa, zostaje tepsa :/
ceny z crowleya np. mnie rozwalają ;/.[/quote]
z "profesjonalnych" dostawcow lacz chyba najtanszy (ostatnio porownywalem ceny u kliku) ... jakosc lacza (stabilnosc, realne predkosci) tez bardzo dobra ... brak jakichkolwiek problemow z przydzialem ip itd ...
"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)
W strone 3s nie patrz... to nie jest lacze na mala firme (no chyba ze to jest branza IT :D )
Oni oferuja przylacza swiatlowodowe, sa niezawodni a ich ring dziala dobrze oraz czas przelacznia na druga sciezke tez na profesjonalnym poziomie. Wielu dostawcow uzywa dzierzawionych nitek od nich :D a no i ceny znaczeni (przez duze Z :P) wyzsze niz w crowley'u (oni uzywaja uslug 3s :P).
Z Crowley'em nie mialem do czynienia :]
A do czego uzywacie tego DSL'a ze tak jeczycie an upload? Hmm swoja droga ok. polroku temu wysylai pisma ze podwoja UL dsl1024 i dsl2048 bez zwiekszania oplat...... na listach chyba sie skonczylo.
e tam na listach. Ja wtedy zrezygnowałem z dsli ;D mnie się spodobała ta zmiana regulaminu :D
[quote=qluk]....
A do czego uzywacie tego DSL'a ze tak jeczycie an upload? Hmm swoja droga ok. polroku temu wysylai pisma ze podwoja UL dsl1024 i dsl2048 bez zwiekszania oplat...... na listach chyba sie skonczylo.[/quote]
W sumie to imo taki dsl nam starczy, ale "władze" firmy jęczą. Imo przerost formy nad treścią, ale "problem" zgłoszony, mam go rozwiązać :D. TP s.a jakąś promocje wiosenną wprowadziła i chyba z tego skorzystam ;-).
Dzięki wszystkim za rady :)
Witajcie
Polecam Crowleya, mam symetryczne łącze 3 mb/s w obie strony za ok 1500 zł/ms. Żadnych problemów i 99,9% dostępości. DSLki są tanie ale jak chcemy coś wysyłać (UL) to wiadomo jak się to kończy. Problemu nie ma w jednej lokalizacji. W przypadku kilku filli połączonych VPN-ami, w pewnym momencie staniesz przed problemem, którego na DSL-kach nie przeskoczysz np. ściaganie obrazu z kamer itd.
Pozdrawiam
tripoli
Tydzien temu crowley bardzo świrował http://smokeping.ingram.com.pl/?start=2007-10-28&end=2007-11-09&target=Swiat.Europa.Polska.Providerzy.Crowley&displaymode=n&Generate%21=Generate%21
[quote=zlyZwierz]Tydzien temu crowley bardzo świrował http://smokeping.ingram.com.pl/?start=2007-10-28&end=2007-11-09&target=Swiat.Europa.Polska.Providerzy.Crowley&displaymode=n&Generate%21=Generate%21[/quote]
Pingi idą do jakiego urządzenia Crowleya? U mnie we wrocku nie było problemów z netem, choć VPN-y mi się kilka razy urwały.
tripoli
ja tam polecam tkt. Za troszkę większą kwotę miałem onegdaj 6Mbit ;)
[quote=Papik]ja tam polecam tkt. Za troszkę większą kwotę miałem onegdaj 6Mbit ;)[/quote]
Jakieś namiary, www cennik.
Dzięki :)
Tanio to zupa w barze mlecznym.
Jeżeli chcą mieć łącze dobrej jakości to wynalazki typu DSL odpadają.
ewentualnie crowley, gts itp byle po radiolinii
p.s.
serwerek ma niewłaściwą datę ustawioną?
Ostatnio edytowany przez bobycob (2007-11-14 21:26:05)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00131 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.225.195.153' WHERE u.id=1 |
0.00099 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.225.195.153', 1732300989) |
0.00064 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732300689 |
0.00125 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.142.250.86' |
0.00083 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.31.17' |
0.00071 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='52.15.72.229' |
0.00055 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=75405 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9644 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9644 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00105 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9644 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00125 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9644 |
Total query time: 0.00941 s |