Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=tgR][quote=Bodzio]za przeinstalowanie systemu biorę 20 zł, za viste - bez ograniczeń :) - kocham windowsa, daje zarabiać ;D[/quote]
no ja teraz za reinstalke windy (xp tyko) biore 40-60$ :P[/quote]
to na tym mozna zarabiac ?????!!!!!!!!!:-)))
No mi chodziło o to że za naukę czeba zapłacić a nie na odwrót:) Ale rzeczywiście znając się na tym co się robi można sobie troszkę dorobić:) Chodzby nawet na użytkownikach winszajsa bo 25 zł na godzinka poświęconą na pisaniu sms'ów i bajerowaniu "klienta" to nie jest mało:) Ale jak już wspomniałem widza kosztuje:D
[quote=tgR]no ja teraz za reinstalke windy (xp tyko) biore 40-60$ :P[/quote]
Nie będę Ci robił obciachu - podnoszę ceny ;P
yyyyy.. Tyś podał ceny w dolarach ??????
Ps2. Polak to dziwne zwierze - ukradnie system, a za pirata płaci :D
ostatnio podszedl mój zarobek w górę 5500 zł brutto na reke dostaje teraz 36000 zł ale mnie to jebie A mam mozliwość zarobić 4100 ale szkoda mojego zdrowia i sił jestem jescze młodym trzydziescioparelatkiem obecnie teraz nie pijacym przez trzy tygodnie
[OT]Ryszard, Ty nie musisz pić, Ty na trzeźwo masz takie jazdy jak ja po 6 piwach [/OT]
ty Ryszard lepiej powiedz co ty robisz że tyle siana dostajesz?
że tak powiem... LOL
toć moje drugie imię to "szybka ręka" przecież
xD
[quote=rychu]toć moje drugie imię to "szybka ręka" przecież[/quote]
taaa, ręka nie granat, ch* nie rozerwie :P
A wracając do tematu - wczoraj przelali 540pln stypendium i dzisiaj mnie suszi ;-)
rany Boga, taki mózg jak Ty i ze stypy żyje? biada temu krajowi. ta twoja szkoła to pewnie na eksport kształci, co?
--
edytka co do banków nasienia:
dziś moja pani (studentka akademii medycznej) nawijała, że banki spermy w Polszcze pustymi są, a zapotrzebowanie jednakowoż istnieje. przeto doktorowie medycznych nauk napraszają szerokim gestem wszelakich dawców, coby paskudzili do plastykowych kubków za skromna opłatą 600 PLN do garści. (to jest poważna oferta - jeśli ktoś jest zainteresowany, to niech korzysta. jednak biorąc pod uwagę naszą polską mentalność, brak chętnych wcale nie dziwi: osobiście, gdybym wrócił do chałupy i powiedział żonie, skąd mam tą kasę, to... no.)
Z oddawaniem nasienia trzeba uważać.
Ostatnio była afera bo jakaś babka pozwała dawce o alimenty na dzieciaka :)
[quote=Robot_]Z oddawaniem nasienia trzeba uważać.
Ostatnio była afera bo jakaś babka pozwała dawce o alimenty na dzieciaka :)[/quote]
chyba niemożliwe - zdaje się że te dane są bardziej tajne niż "zdrada" Radka Sikorskiego :)
http://facet.interia.pl/wiadomosc-dnia/news/tato-plac,705915
[quote=Robot_]http://facet.interia.pl/wiadomosc-dnia/news/tato-plac,705915[/quote]
no właśnie, to jest Szwecja i wyaźnie pisze że u nas to niemożliwe. - no chyba że jakiegoś bogatego polityka :))
[quote=rychu]rany Boga, taki mózg jak Ty i ze stypy żyje? biada temu krajowi. ta twoja szkoła to pewnie na eksport kształci, co?[/quote]
Jak przychodze na wydział w poniedziałek o 8:30, tak wychodzę z niego w piątek o 7 wieczór, nawet słońca nie oglądam ;/. Dopóki doba trwa 24 godziny, albo dopóki musze spać to inaczej nie dam rady ;-)
A z tym eksportem to trafiłeś. Na zajęciach z vlsi profesorek na wstepie powiedział, że uczelnia dostała licencje na cadence'a, spectre i hspice'a od firm potrzebujących wyszkolone kadry...
[quote=Lorenzo]Na zajęciach z vlsi...[/quote]
a co to za skrót? kojaży mi się tylko z Very Large Scale of Integration (obecna generacja specjalizowanych układów scalonych)
[quote=rychu][a co to za skrót? kojaży mi się tylko z Very Large Scale of Integration (obecna generacja specjalizowanych układów scalonych)[/quote]
Wasnie to. Dokadnie przedmiot zwie sie "metodologia projektowania analogowych ukladow ASIC"
Lorenzo jak skączy swą edukację to jaki tytuł dostaniesz und zawód
mgr inz fizyki jadrowej. Teraz walcze nad inzynierka ;-)
uuu
mgr inz fizyki jadrowej.
Pięknie brzmi:) Ciężko jest??
[quote=LongeR]Ciężko jest??[/quote]
jądra zawsze były ciężkie :)) - czarna dziura się z tego robi
ok ja siedze w niemczech na studiach dziennych ale od ponad 2 lat pracuje
1. Admin 10 euro na godz
2. SWS i admin wlasnej sieci WLAN w akademiku ok 100 userkow @ 10 od glowy
3. asystent do wszystkiego tez 10 na godz
na miecha wyciagam 1500 - 1800 euraczy. (tylko dlatego ze student legalnie nie moze ponad 80h/miecha pracowac, chyba ze jest SWS'em :-) )
a dzisiaj dostalem potwierdzenie (3 tyg temu bylem na rozmowie wstepnej, chcieli mi 8,50 placic, ale sie nie dalem i jest 10) mailem ze chca mnie na asystenta admina cos ok 60-80h na miecha 28 serwerkow itp. itd. :-)
plus tydzien temu angielska firma zainteresowala sie moim CV. szukaja admina do monachium ok 40-45k Funtow na rok!!!!
normalnie jajko mozna zniesc z podniety :-)
a ja nawet studiow jeszcze nie dokonczylem, makabra
wczoraj zasłyszałem w radio zabawną rzecz a propos wynagrodzeń :)
otóż Niemcy przeprowadzili u siebie pewną ciekawą anonimową ankietę. nie wiem, jak było postawione pytanie w tej ankiecie, ale wynik tejże ma brzmienie następujące: "wcale nie muszę dużo zarabiać, żeby być szczęśliwym. wystarczy mi świadomość, że moi koledzy z pracy zarabiają mniej ode mnie".
dziennikarz dorzucił od siebie: "cóż, wcale się od tych Niemców za dużo nie różnimy" :>
...acha, jako ciekawostka, stare zadanie z cyfrówki mi się wspomniało:
udowodnij prawdziwość stwierdzenia: "Jeśli pracuję, to zarabiam, a jeśli nie pracuję, to jestem szczęśliwy. Zatem jeśli nie pracuję, to jestem szczęśliwy"[/quote]
linux regd. user #248790
GuruPL no landa kase trzepisz..
a co do tych ofert pacy to widze ze chyba adminow w polsce brakuje srednio w miechu dostaje 2 oferty pracy :P gdyby nie ta uczelnia to bym sie wziela za jaks dodatkowa robote...
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00138 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.138.118.194' WHERE u.id=1 |
0.00098 | UPDATE punbb_online SET logged=1732258920 WHERE ident='3.138.118.194' |
0.00049 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732258620 |
0.00051 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=75667 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=5301 ORDER BY posted |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=5301 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00150 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=5301 ORDER BY p.id LIMIT 75,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=5301 |
Total query time: 0.00657 s |