Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=szczypior88]i "studentów" :P[/quote]
Rumi zmienił sobie w profilu
cholerne studenty ;) wszędzie się wpychają, wszystko biorą ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2007-11-24 10:06:02)
Myślę że przydało by sie jeszcze kasowanie własnych wątków...
[quote=HunteR]Myślę że przydało by sie jeszcze kasowanie własnych wątków...[/quote]
Nie, bo jeśli skasujesz pierwszy post, to poleci cały wątek, a tam może być sporo ciekawych rzeczy
a jeśli chcesz skasować niepotrzebny post/wątek to poproś o to korzystając z przycisku "Raportuj" -- odpowiednia osoba się tym wtedy zajmie
[quote=czadman]To przywilej adminów i modów. :)[/quote]
jak tak to nie było sprawy :)
[quote=Bodzio][quote=HunteR]Myślę że przydało by sie jeszcze kasowanie własnych wątków...[/quote]
Nie, bo jeśli skasujesz pierwszy post, to poleci cały wątek, a tam może być sporo ciekawych rzeczy[/quote]
Chodziło mi o ostatni post w temacie lub post bez odpowiedzi tylko wtedy możliwość kasowania własnych postów.
udostępnienie możliwości kasowania własnych postów nie rozróżnia który chcesz skasować :)
EOF
niestety w PunBB kasowanie własnych postów działa w ten sposób, że user może usunąć każdy swój post, nie tylko ostatni
nie odbieraj modom przyjemności kasowania postów ;)
[quote=azhag]niestety w PunBB kasowanie własnych postów działa w ten sposób, że user może usunąć każdy swój post, nie tylko ostatni
nie odbieraj modom przyjemności kasowania postów ;)[/quote]
rozumie chciałem tylko ułatwić trochę życie modom ale jak dla nich to przyjemność to OK :D
słuchajcie, co zrobić, żeby dostawać jednego maila informującego o nowych postach w danym wątku ale tak, żeby niezależnie od ilości nowych postów przychodził jeden mail? bo teraz co nowy post to nowy mail na skrzynce i się gubię :P
Jeszcze taka kosmetyczna poprawka. Brakuje pliku "./img/new-window.png", przez co przy linkach w postach wyświetla się pusty kwadracik zamiast obrazka (Opera).
Jeszcze taka kosmetyczna poprawka. Brakuje pliku "./img/new-window.png", przez co przy linkach w postach wyświetla się pusty kwadracik zamiast obrazka (Opera).
wiem, ostatnio nie jestem w czasie
tak przy okazji ... dzisiaj przy wysylaniu odpowiedzi na jeden z tematow dostalem:
An error was encountered Error: Unable to send e-mail. Please contact the forum administrator with the following error message reported by the SMTP server: "535 blad autoryzacji, niepoprawny login lub haslo / auth failure ".
odpowiedz sie zapisala :-)
ojoj bercik w tym samym miomencie ten sam blad
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=77222
Dodałem opcję głosowania, nie mam za wiele czasu, ale przy okazji przetłumaczę plik językowy, bo na razie jest po angielsku. Chyba że ktoś ma gotowy to będę wdzięczny i szybko podmienię.
a ktoś ma :)
polls.php
<?php /*********************************************************************** Caleb Champlin (med_mediator@hotmail.com) ************************************************************************/ // Language definitions used in viewforum.php $lang_polls = array( 'Poll' => 'Sonda', 'New poll' => 'Nowa sonda', 'New poll legend multiselect' => 'Dane sondy (wielokrotnego wyboru)', 'New poll legend yesno' => 'Dane sondy (sonda Tak/Nie)', 'New poll legend' => 'Dane sondy', 'Multiselect' => 'Sonda wielokrotnego wyboru', 'Yesno' => 'Sonda Tak/Nie', 'Regular' => 'Zwykła sonda', 'Question' => 'Pytanie', 'Option' => 'Opcja', 'Optional' => '(Opcjonalnie)', 'Yes' => 'Warto¶ć Tak (Prawda / Zgadzam się / inne)', 'Null vote' => 'Głos pusty', 'Poll preview' => 'Przegląd sondy', 'No' => 'Warto¶c Nie (Fałsz / Nie zgadzam się / inne)', 'Create new poll' => 'Dodaj nową sondę', 'Poll select' => 'Wybierz typ sondy', 'Already voted' => 'Głosowałe¶ w tej sondzie', 'Vote success' => 'Twoj głos został przesłany', 'Empty option' => 'Sonda ma pustą opcję.', 'No options' => 'Sonda musi zawierać opcje.', 'Low options' => 'Sonda musi mieć dwie lub więcej opcji.', 'No question' => 'Sonda musi zawierać pytanie.', 'Too long question' => 'Pytanie nie może być dłuższe niż 70 znaków.', 'No yes' => 'Ta sonda musi zawierać warto¶ć Tak.', 'Too long yes' => 'Warto¶ć Tak nie może być dłuższa niż 35 znaków.', 'No no' => 'Ta sonda musi zawierać warto¶ć Nie.', 'Too long no' => 'Warto¶ć Nie nie może być dłuższa niż 35 znaków.', 'No message' => 'Musisz wprowadzić wiadomo¶ć.', 'Too long message' => 'Wiadomo¶ć nie może być dłuższa niż 65535 znaków (64 KB).' );
od razu pms.php od privów
<?php // Language definitions used by the Private Message System-mod $lang_pms = array( // Common 'Messages' => 'Wiadomości', 'Message' => 'Wiadomość', 'Save message' => 'Zapisz wiadomość', 'Send' => 'Wyślij', // Messages 'Inbox' => 'Skrzynka odbiorcza', 'Outbox' => 'Wysłane', 'Box0' => 'Przejdź do wysłanych', 'Box1' => 'Przejdź do odebranych', 'Action' => 'Akcja', 'Reply' => 'Odpowiedz', 'Delete' => 'Kasuj', 'Quote' => 'Cytuj', 'Date' => 'Data', 'Status' => 'Status wiadomości:', 'Subject' => 'Temat', 'Sender' => 'Nadawca', 'Receiver' => 'Odbiorca', 'Private Messages'=> 'Prywatne Wiadomości', 'New message' => 'Wyślij nową wiadomość', 'Multidelete' => 'Skasuj wiadomości', 'Delete messages comply' => 'Chcesz skasować zaznaczone wiadomości?', 'Deleted redirect' => 'Wiadomości skasowane, przekierowuję ...', 'Read redirect' => 'Wiadomości oznaczone jako przeczytane, przekierowuję...', 'Mark all' => 'Oznacz wszystkie jako przeczytane', // Viewtopic 'PM' => 'PW', // Profile 'Quick message' => 'Wyślij prywatną wiadomość', 'Show smilies' => 'Pokazuj emoty', // Send or delete message 'Send to' => 'Wyślij do', 'Send a message' => 'Wyślij wiadomość', 'Delete message' => 'Kasuj wiadomość', 'Del redirect' => 'Wiadomość skasowana, przekierowuję...', 'Sent redirect' => 'Wiadomości wysłane, przekierowuję...', // Errors and messages 'No messages' => 'Brak wiadomości', 'New messages' => 'Nowe wiadomości', 'No user' => 'Brak użytkownika o takim loginie.', 'Full inbox' => 'Twoja skrzynka jest pełna', 'Inbox full' => 'Skrzynka użytkownika jest pełna, nie możesz wysyłać wiadomości do niego.', 'Sent full' => 'Pełna skrzynka!.', 'Flood start' => 'Miminum', 'Flood end' => 'sekund musi minąć między wysyłaniem wiadomości. Proszę cierpliwie poczekać.' );
i żeby nie było zbyt dobrze -- teraz musisz wszystkie nałożone mody przejrzeć i jeśli jakiś modyfikował post.php lub viewtopic.php to trzeba analogiczną zmianę zrobić w poll.php lub viewpoll.php, dlatego na początku pisałem, żeby ankiety dać najpierw
--
edit: tylko mi się wydaje czy mark as read się zepsuł?
Ostatnio edytowany przez azhag (2007-12-19 21:24:37)
o kurcze, nie wydaje Ci się :) - zaraz przywrócę poprzednią wersję.
[quote=azhag]żeby ankiety dać najpierw[/quote]
też miałeś rację :)
Nie działa żadne powiadamianie o privach teraz zauważyłem przypadkiem że mam priva chyba z 11 grudnia.
Pozdrawiam
Nie jesteś sam...
w headerze, pod "Zalogowany jako" i "Ostatnia wizyta" jest pogrubione powiadomienie (jeśli oczywiście jest wiadomość)
strasznie dyskretne ... kiedys bylo info na maila ... i bylo to dobre ...
to też da się zrobić, zaraz przekażę co i jak komu trzeba :)
[quote=bercik]strasznie dyskretne ... kiedys bylo info na maila ... i bylo to dobre ...[/quote]
i wyskakujące dodatkowe okno którego sie nie zauważyć nei dało, sam też jak bym na forum nei wyczytał to bym nei wiedział ze coś dostałem ;)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00036 | SET CHARSET latin2 |
0.00009 | SET NAMES latin2 |
0.00312 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.135.197.33' WHERE u.id=1 |
0.00151 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.135.197.33', 1730419368) |
0.00075 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1730419068 |
0.00125 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='185.191.171.8' |
0.00088 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=76472 |
0.00018 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9671 ORDER BY posted |
0.00128 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9671 AND t.moved_to IS NULL |
0.00029 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01080 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9671 ORDER BY p.id LIMIT 175,25 |
0.00143 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9671 |
Total query time: 0.02194 s |