Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Jestem świeżym użytkownikiem Debiana i stosuje do zarządzania nim Webmin'a.
Problem dotyczy IPtables. Wpisywanie regułek idzie mi ok, konfiguracja odbywa się bez problemu.
Standardowy problem którego rozwiązania nie moge znaleść to zapisanie konfiguracji. Webmin nie daje mi tajiej możliwości (przynajmniej jej nie znalazłem)
Webin ma takie ustawienia konfiguracyjne:
IPtables save file to edit Use operating system or Webmin default Directly edit firewall rules instead of save file? Yes
Szczerze przyznam ze przeczytałem troche tutoriali i za kazdym razem koncza sie one mniej wiecej poleceniem iptables-save ... lub iptables-save >naszplik;) i jakos tak nie jestem w stanie dociec co dalej aby konfiguracja podnosiła się po restarcie tak jak ją pozostawiłem po edycji;) jest na to jakaś jedna regułka albo jak moge sprawdzić skad iptables bierze regułki po starcie systemu ...
to pewnie jedna szybka komenda..a jednak qde...
wrzucic regulki iptables do skryptu, a skrypt do autostartu
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00146 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.119.125.61' WHERE u.id=1 |
0.00102 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.119.125.61', 1732456787) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732456487 |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=76608 |
0.00047 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9830 ORDER BY posted |
0.00057 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9830 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00079 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9830 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9830 |
Total query time: 0.00633 s |