Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siemano,
mam oytanko: Czy staral sie ktos o przydzial 256IP lub wiecej?
Co pisac i argumentowac we wniosku o ip?:> tak, zeby zostal uznany?
Komus sie nie udalo?
Gdzie pisać?
Ja pisałem do list do Świętego mikołaja i nic ;[
Podstawa dobrej odpowiedzi jest dobre pytanie :P
ja mam 512 adresów. W sumie nie wiele się trzeba było wysilić. Dołączyłem diagram sieci na maps.google.com. Bo ogólnie mapki wymagało TK odemnie. KAzali napisać ile jakiego sprzętu masz w obecnej chwili. Ilu ludzi i jakiego przyrostu spodziewasz sie w przeciągu 3 miesięcy / roku ;)
Pozdrawiam;)
[quote=qluk]Gdzie pisać?
Ja pisałem do list do Świętego mikołaja i nic ;[[/quote]
nie pytalem GDZIE, jak ktos nie umie czytac (lub jest gluchy) to sobie wymysla ...
nie za bardzo chce teraz ryzykowac zlozenie wniosku do ripe o przyznanie ip... pewnie mi go odrzuca ...
a moze, mimo dobrej argumentacji .... ??
jezeli adresy PA to rozmawiaj z swoim ISP (jemu przesylasz wniosek ripe o adresy i on ci przydziela - robi to na ogol z wlasnej otrzymanej wczesniej od ripe puli) ... z PI raczej bedzie ciezko bo ripe ostatnio niechetnie podchodzi do tych adresow (w chwili obecnej w IPv6 np. takie nie istnieja :-/)
PS profesjonalny isp robi takie rzeczy bez dodatkowych oplat ... a jak ktos za to ciagnie to strasznie naciaga bo on tylko uiszcza skladke w ripe (LIR 4100euro/rok) a za adresy nie placi
Ostatnio edytowany przez bercik (2007-12-05 01:59:30)
w RIPE sklada sie wniosek i wysyla meila zeby go rozpatrzyli.. teraz nie mam problemow bo pare lat temu trzeb bylo jeszcze na prozbe RIPE opisac kazde IP do czego ma byc ale teraz jest juz spokojnie.... nic nie trzeba opisywac
bolos_11, no chodzilo mi o to, że napisałeś trzy po trzy.
Na przyszłość, konkretyzuj, np. jaki ISP, co już sam zrobiłeś/dowiedziałeś się, itd. Będzie łatwiej i pozostanie bez głupich odpowiedzi. :]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00096 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.142.200.102' WHERE u.id=1 |
0.00076 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.142.200.102', 1732299878) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732299578 |
0.00054 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=77372 |
0.00004 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9939 ORDER BY posted |
0.00051 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9939 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00203 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9939 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00095 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9939 |
Total query time: 0.0064 s |