Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie,
tak wiem, że Lexmark to zło, ale jak go kupowałem to jeszcze nie byłem uświadomiony ;)
Problem polega na tym, że jak ją włączę, to ten myk gdzie są osadzone tonery leci z lednego boku drukarki do drugiego i zatrzymuje się z łoskotem tylko dlatego, że spotyka boczą ścianę... A jak wyłączę, to sytuacja się powtarza, ale w przeciwnym kierunku. Na polecenia drukowania reaguje kolejnym biegiem na boczną ściankę, a następnie mruga lapka, która w normalnych warunkach oznacza brak/zacięcie się papieru. Czy mam się przygotować na zakup nowej drukarki, czy da się to jakoś naprawić?
Wygląda to na uszkodzenie drukarki. Reperować się nie opłaca. Na Allegro kupisz takiego samego lexmarka do 20zł :) Z nowszych drukarek polecam Canona Pixma 3000.
Było [url=http://dug.net.pl/texty/lexmark.php][color=blue]tu, masz opis instalacji[/color][/url], może podpasuje
Nie zrozumiałeś mnie Bodzio, ona wcześniej działała ([url=http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=6740]sami mi w tym pomogliście[/url] ;) ) i dopiero dziś zaczęła świrować.
[b]edit:[/b]
pod "reperowaniem" rozumiem samodzielną naprawę :)
Ostatnio edytowany przez szczypior88 (2007-12-22 13:23:19)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00093 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.191.234.202' WHERE u.id=1 |
0.00070 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.191.234.202', 1738468249) |
0.00061 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738467949 |
0.00063 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=78813 |
0.00078 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=10130 ORDER BY posted |
0.00075 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=10130 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00086 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=10130 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00092 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=10130 |
Total query time: 0.00636 s |