Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam do was pytanie, posiadam serwer dedykowany na którym ustawiłem dwa dnsy w domenie pl, i wszystkie domeny które sobie podepnę działają, ale jak u rejestratora próbuje podpiąć domenę w której są dnsy na te dnsy (wiem że nie składnie;pp) to wywala mi "Naruszenie zasad zarządzania danymi/Serwer nazw do dodania jest podrzędny dla domeny i nie posiada adresów IP"
Może mi ktoś powiedzieć o co może chodzić?
Edit
Już wiem że można przekierowac na ip gdzie są dns-y jakieś darmowe subdomeny i tak to rozwiązać ale takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje ponieważ nie chce aby w whois-ie widniało że niby moja domena jest postawiona na jakiś egzotycznych darmowych subdomenach. Thx za wszelką pomoc
Ostatnio edytowany przez karoldz (2008-04-21 00:55:38)
1. Popros swego ISP aby ci przydzielil dowolna domene do ip - wykorzystasz ja do delegacji na swoj dns - nazwa domenowa i ip sa wymagane przy delegacji na inny NS
2. jako secondary dns wykorzystaj np xname.org
3. Rozwiazanie calosciowe: zalozkonto np na dreamhost.com tam masz wszystko pod swoja kontrola
Nie wiem czy do końca się zrozumieliśmy ja mam serwerdedykowny z podsiecią 8 ip i są tam postawione serwery i wszystko hula tylko nie chce mi podpiąć domenę w której są dns-y rozwiązanie jakie znalazłem to ustawić jakieś domeny na konkretny ip i u rejestratora wpisać zamiast dns-ów w tej samej domenie te subdomeny ale to mnie nie satysfakcjonuje bo niby dig, hosty i inne polecenia pokazują że domena jest na dobrych dnsach to już w whois pokazuje te rzeczywiste subdomeny jakie które są wpisane w panelu u rejestratora domeny
jezeli dns masz w domenie ktora obsluguje potrzebujesz od rejestratora rekordu klejacego - oprocz wskazania NS muszisz miec na serwerze nadrzednym (obslugujacym domene nadrzedna) jeden wpis A wiarzay nazwe Twojego DNS z jego IP ... rejestrator powinien bez problemu przyznac taki rekord ...
jako drugie DNS polecam freedns.sgh.waw.pl ...
Time (s) | Query |
---|---|
0.00020 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00190 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.97.235' WHERE u.id=1 |
0.00131 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.97.235', 1732557038) |
0.00087 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732556738 |
0.00568 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='185.191.171.13' |
0.00105 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='185.191.171.7' |
0.00128 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=89192 |
0.00142 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11251 ORDER BY posted |
0.00142 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11251 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00180 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11251 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00148 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11251 |
Total query time: 0.01858 s |