Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Co sądzicie o takowym sprzęcie.
Zady i walety? Spostrzeżenia, zastrzeżenia, uwagi?
Muszę kupić lapa dla firmy za max 2300zł. Wymagania: ekran dla ślepego czyli 15 lub 17 cali i brak (arkusz kalkulacyjny, program fakturujący)
W tej cenie dostane HP, Lenovo i właśnie Belinee. O HP i Lenovo coś tam już wiem.
Pozdrawiam
wim tylko że na o'booki jest jakaś dziwna gwarancja, że jak po lapku ci walec przejedzie to wymienią ci na nowego. poza tym mają kiepski (imo) wygląd.
ja posiadłem ostatnio acera extensa z 14 calowym screenem tani i fajny taki dla studenta albo biznesmena bez fajerwerków ale za to bardzo cichy, hp nie polecam
[quote=pink]ja posiadłem ostatnio acera extensa z 14 calowym screenem tani i fajny taki dla studenta albo biznesmena bez fajerwerków ale za to bardzo cichy, hp nie polecam[/quote]
Acer - firma z "serwisem, który nie jest serwisem". Poza tym jakość wykonania, estetyka i całokształt na poziomie tostera marki TES*O. Hp/Compaq jak najbardziej do pracy, np jakiegoś 530 albo 6720s + dodatkowa kość RAM wyniesie Cie mniej niż 2000 brutto. Lenovo - jeśli zwraca się uwagę na dodatki/bajery, np 3000 N200, który na chwilę obecną też powinien kosztować ok 2300 brutto. Nie znam Belinea, ale pachnie trochę Maxdatą, IMO.
[url]http://www.neo24.pl/index.php?target=products&&product_id=-4899587[/url]
[quote=pasqdnik]Nie znam Belinea, ale pachnie trochę Maxdatą, IMO.[/quote]
Dobrze to ci [url=http://www.maxdata.com.pl/]pachnie[/url] plus [url=http://www.belinea.pl/]to[/url].
jak sie nie psuje to po co servis mialem dwa HP-ki servis zajeboza po 3 naprawach wymieniali na nowe ale co z tego ( w sumie 2 laptopy hp byly 5 razy w servisie) wole dobry laptop niz servis. odpukac acer narazie nie upomina sie o servis tylko trzyma kciuki.
Zbooj, primo co sie nie odzywasz na IRC'u, tesknimy ;(
Bierz lenovo r61i lub r61e w zalezności czy potrzeba jakieś bajerki. W ogóle dzis z nudów czytałem ta makulature co mi dali do r61 i wyczytałem że niby mam 3 lata gwarancji, jutro będę weryfikował to na party line :).
Pink, z tego co zanm z autopsji to acer ma cholernie kiepska jakość wykonania, ale awaryjność na wzglednej sredniej. A co do HP to ich serwis jest z definicji poryty skoro np. oddajac sprzet mozna dostac "identyczny, ale uzywany spowrotem" na cale szczescie nie musialem jeszcze tego sprawdzac.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00111 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.222.91.173' WHERE u.id=1 |
0.00081 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.222.91.173', 1738494190) |
0.00075 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738493890 |
0.00057 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=92098 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11570 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11570 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00104 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11570 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00116 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11570 |
Total query time: 0.00627 s |