Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ja zwykle RMF FM, ale ostatnio PulsRadio (http://www.pulsradio.com) znalezionew amaroku.
ja tam nie lubię radia ...wole muzyki posłuchać.
- Dzieńdobry ojciec, co ojciec robi?
- Oglądam telewizor.
- To może ojcu włączyć?
Sam słucham wyłącznie muzyki z komputera, ale gdy opuszczę swój pokój, to mimowolnie dochodzą do mnie przesłania radia Maryja i Jasna Góra, a to za sprawą mojej babci, która jest wielką wielbicielka wczesniej wymienionych stacji. Kiedyś słuchałem urbanbreakzfm, subice radio oraz shed radio, ale mi się znudziło.
Antyradio - polecam ! Świetne audycje nieraz idą :)
Lorenzo, przecież skinowska muza to punk albo punkrock, tylko teksty pozmieniane. wrzuć amerykański offspring albo niemieckie farben lehre, zresztą niemcy od zajebania punku teraz robią. a faszyści to [tu wstaw dowolne obelgi, bardzo niecenzuralne, bardzo bardzo]
z polskich kapel to szczególnie hurt polecam :)
rychu nie chce nic mowic ale farben lehre to polska kapela punk-rockowa :D :P
ta, się trochę rozpędziłem :P sory że bzdury piszę, ale parę browarów zassałem dzisiaj
chodziło mi o to, że u szwabów teraz jest boom ogromniasty, jeśli chodzi o punkową muzę, polecam się przyjrzeć temu bliżej
[quote=rychu]ta, się trochę rozpędziłem :P sory że bzdury piszę, ale parę browarów zassałem dzisiaj
chodziło mi o to, że u szwabów teraz jest boom ogromniasty, jeśli chodzi o punkową muzę, polecam się przyjrzeć temu bliżej[/quote]
rychu - nie piszesz bzdur :)
w sensie iż nie zagłębiajmy się w szczegóły kto jest skąd ;)
po pierwsze należy rozróżnić skinheadów od boneheadów - to dwie różne bajki, a u nas w kraju skinhead jest utożsamiany z naziolem, co do końca nie jest zgodne z korzeniami wywodzącymi się z Jamajki/UK...
poza tym masz rację, muzyka punkowa i skinowska to to samo, tylko przekaz jest inny (podobieństwa są w ekspresji)
chodzi mi o rozróżnienie między punkiem, oiem, które mają pewnego rodzaju przekaz, a muzyką boneheadów (która w kwestii tzw. "muzycznej" jeżeli możemy mówić o technice ;) jest bardzo podobna - kwestia tego co jest zawarte w słowach)
eeech...
też jestem po dwóch piwach i nie mam siły na rozpisywanie się, ale ten offtop akurat wcina się w pewien okres mego życia, który tak naprawdę jakoś mnie ukierunkował i sprawił, że jestem teraz taki właśnie, a nie inny..., dlatego napisałem te parę słów
pozdrawiam
miłosz
PS
tak się opamiętałem po napisaniu tego posta, że trzeba byłoby napisać zgodnie z tematem jakiego radia się słucha, więc mówię ;) - najczęściej słucham Antyradia, potem radio z ulicznik.net (tutaj jest kilka kanałów, w których każdy może znaleźć coś fajnego dla siebie) a następnym na liście jest Program Trzeci (szczególnie nocą - choć to już nie te same audycje co 10 lat temu...;)
Dobrego :)
Ostatnio edytowany przez Lacer (2008-06-28 03:16:16)
Ja słucham głównie radia z internetu, przeważnie Radio FG, [url=http://www.stacja.clubbers.pl/]Clubbers Stacja[/url] i czasami radioparty włączę.
http://deepmix.ru/
i coś na licencji creative common:
SUBFLOW.NET in your ears 256kbs MINIMAL TECH - Creative Commons music
Miodny minimal.
Polecam. :)
Ostatnio edytowany przez czadman (2008-06-30 17:52:11)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00087 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.14.132.43' WHERE u.id=1 |
0.00058 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.14.132.43', 1732270046) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732269746 |
0.00056 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=93621 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=9956 ORDER BY posted |
0.00060 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9956 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00195 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9956 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00081 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9956 |
Total query time: 0.00601 s |