Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mamy w robocie kompa z netem, ale www jest zablokowane tylko mozna wyslac i odebrac maila
jak to obejsc system winda xp prof sp1 nie mam hasla administratora.
odpalic liveCD na kompie
[quote=kayo]odpalic liveCD na kompie[/quote]
... pod warunkiem jeżeli blokada jest na kompie na którym pracujesz, a nie na serwerze :)
Jedyne co mi przychodzi do głowy to tunelowanie, choć nigdy nie sprawdzałem tego w praktyce :)
[quote=urug]Dlaczego pomagacie ludziom, którzy próbują obchodzić zabezpieczenia nakładane przez administratorów? Widać admin miał w tym jakiś cel.[/quote]
IMHO to jest temat rzeka. Każdy ma do takich tematów inne podejście. Osobiście twierdzę, że w miejscach pracy ograniczać ( nie każdy admin o tym wie ), lecz nie blokować w 100% . Blokowanie czegoś w 100% oznacza, że admin nie ma kontroli . Uwierz, jak bardzo może dokuczyć taka sytuacja w której musisz zajrzeć do internetu ( nie mówie tu o gg, skype itp. ) w celach służbowych i tego dostępu nie możesz uzyskać, a ktoś Cię goni z robotą
Przepraszam z OT.
[b]pink[/b]
Znalazłem artykuł
http://jakilinux.org/aplikacje/sztuczki-z-ssh-2-tunele/
Przeczytaj, może sobie coś wybierzesz :)
sprawa wyglada tak ze robota sie konczy o 00:30 a siedziec trzeba do 02:00 i co tu robic panowie
[quote=Piotr3ks]Znalazłem artykuł
http://jakilinux.org/aplikacje/sztuczki-z-ssh-2-tunele/
Przeczytaj, może sobie coś wybierzesz :)[/quote]
suchar :P ale artykuł jest faktycznie świetny, polecam wszystkim. to trzeba wiedzieć
[quote=pink]sprawa wyglada tak ze robota sie konczy o 00:30 a siedziec trzeba do 02:00 i co tu robic panowie[/quote]
A rozmowa z administratorem sieci by w takich, a takich dniach "wydłużył" czas korzystania z sieci nie poskutkowała, czy nawet nie próbowałeś ?
[quote=ba10]A rozmowa z administratorem sieci.....[/quote]
+ ewentualnie 0,7 :-)
odpada (taka mala ciekawostka menager przychodzi wpina pena do gniazda usb i ma internet - musi miec jakies ustawienia wgrane na pena kture sie laduja automatycznie, jeszcze obczaje jakim to programem zablokowali bo zapomnialem)
- najlepsze chyba bedzie liveusb, juz zrobilem wolvixa - nie narusze zadnych ustawien windy wiec najbezpieczniej,
dzieki
[quote=pink]odpada (taka mala ciekawostka menager przychodzi wpina pena do gniazda usb i ma internet - musi miec jakies ustawienia wgrane na pena kture sie laduja automatycznie, jeszcze obczaje jakim to programem zablokowali bo zapomnialem)
- najlepsze chyba bedzie liveusb, juz zrobilem wolvixa - nie narusze zadnych ustawien windy wiec najbezpieczniej,
dzieki[/quote]
Czyli jesteśmy w domu. Blokada tkwi na lokalnej maszynie :D Nie lepiej coś na LiveCD ? Jakiegoś Slaxa okrojonego, żeby szybciej startował ?
a co za roznica liveusb czy livecd
[quote=pink]a co za roznica liveusb czy livecd[/quote]
Duża na liveusb można wprowadzać i aktualizować zmiany w konfiguracji.
Livecd wymaga do aktualizacji i zapisania ustawień: dyskietki, dysku usb lub kawałeczka partycji.
Żebyś tylko nie wyszedł na tym jak zabłocki na mydle. Blokada jest na pewno z jakichś przyczyn. Może warto najpierw pogadać z adminem. Jak wyjdzie na jaw Twoje kombinowanie, to może być jeszcze gorzej. W wielu firmach omijanie zabezpieczeń jest traktowane prawie jak przestępstwo. Może skończyć się nieciekawie. A takie kombinowanie wychodzi prędzej czy później. Takie jest moje zdanie.
U mnie w pracy zawsze się można ze mną ;-> dogadać. Kombinatorów nie cierpię i wszelkie próby obejścia firmowych zakazów są tępione ze skutkiem dość przykrym dla delikwenta.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00124 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.16.137.229' WHERE u.id=1 |
0.00060 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.16.137.229', 1732293627) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732293327 |
0.00046 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=95718 |
0.00134 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11944 ORDER BY posted |
0.00070 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11944 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00087 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11944 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00084 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11944 |
Total query time: 0.00662 s |