Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Jak mam zamknąć ten port lub wyłączyć usługe ale nie firewalem:)
Edit
Za bardzo sie pospieszylem juz wiem ze jest to inetd ale mam pytanie czy moge to wyłaczyć do czego jet mi to potrzebne?Moj komp nie jest serwerem tylko takie zwyklym kompem biurkowym.
na tym porcie pracuje ident oident no miedzy inntmi na ircu sie go wykozystuje ale nie jest to konieczne spokojnie mozesz wylaczyc ta usluge
Dzieki.
Jeszcze portmap nie daje mi spokoju:mimoze w rcs.d zmieniem nazwe na K00portmap on nadla sie uruchamia i otwarty mam port 111.Hmm znalazle go tez w rcs.d i niewiem czy to dobry pomysl zeby go wylaczyć w rcs.d?
Czy obrazilabys sie jezeli potraktowałbym serwer DUGa nmapem?:)oczywiscie mam zerowe pojecie o hackingu tak tylko bym sprawdzil co mi pokaze:)Czekam na odpowiedz.
a spokojnie, jaja ci sie urwie
a spokojnie, jaja ci sie urwie[/quote]
?:D przeciez szkody tym nie wyrzadze tylko chcialem sprawdzic pootwierane porty o ktorych rowniez mam zerowe pojecie:)W necie tez znalazlem jak zabezpieczyć sie prze takim skanowanie nmapemi chcialem sprawdzic czy jest to tu zastosowane.
To jak bedzie?:D
Pozdrawiam
Korbol myslisz ze admini boja sie skanowania nmapem szczegolnie przez niedoswiadczonego usera :D hehehe
No proste ze wiem ze si enie boja,ale jest to uwazane jak gdzies przeczytalem za cos niemiłego i dlatego pytam:)Przypominam tez o porcie 111:)
Zrób sobie prostego firewalla który blokuje wszystkie nowe pakiety na wejściu i nmap nic otwartego nei pokaże.
Chcialbym jednak wiedziec jak wylaczyc ta usługe:)
A nie można, aż sprawdze :) A co do wyłaczenia usługi, to jeśli uruchamiana jest z inetd dac # przed linią w konfigu i zrestartować inetd. Jeśli to daemon standalone zatrzymać go.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00021 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00119 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.151.112' WHERE u.id=1 |
0.00133 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.151.112', 1738279179) |
0.00068 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738278879 |
0.00099 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.149.29.192' |
0.00079 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=9643 |
0.00090 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=1137 ORDER BY posted |
0.00066 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=1137 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00083 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=1137 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00112 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=1137 |
Total query time: 0.00883 s |