Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
dziś przy oglądaniu zdjęc, nie wiem jak to zrobiłem zresetowałem swojego PCeta. Problem pojawił się gdy po skanowaniu pamięci komp po długim czasie
Detecting IDE drives...
pokazał coś takiego:
Veryfing DMI Pool Data............... Boot from ATAPI CD-ROM : Boot from ATAPI CD-ROM : DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Używałem Lennego nie wiem za bardzo jaką mam płytkę włożyc bo ta jaką mam z Debianem Etch zaczyna proces instalacji i nie potrafie z tego wybrnąc...
w BIOSie w zakładce Standard CMOS Features mam tak:
IDE Primary Master None IDE Primary Slave None IDE Secondary Master moja nagrywarka CD IDE Secondary Slave moj naped DVD
Komp mimo
Detecting Hard Drive
nic nie wykrywa...taśmy wydają się ok...
[b]EDIT//[/b]
Chyba się pośpieszyłem z założeniem tematu, jeszcze raz sprawdziłem te pasma czarodziejskiej taśmy i jest w porządku...
Dziś mój czarny dzień-wykopali mnie z forum o Viście teraz podpadłem na DUG'u...eh:)
Ostatnio edytowany przez adscripticii (2008-09-02 23:03:22)
[quote=adscripticii]wykopali mnie z forum o Viście[/quote]
to rzeczywiście okropne, łączę wyrazy bólu.
wyciągaj dysk i włącz do innego kompa. jak nie pójdzie to zwalona tablica partycji, jak pójdzie to zwalony kontroler ide (czyli płyta główna do wymiany). no i magiczne taśmy mogą być do dupy, pożycz od kumpla do sprawdzenia.
--
ed: jak nie masz akurat żadnych ziomów w okolicy, to odpal komp z jakiegoś lajwa i odpal gparted czy inny cfdisk
Ostatnio edytowany przez rychu (2008-09-03 11:27:46)
[quote=rychu][quote=adscripticii]wykopali mnie z forum o Viście[/quote]
to rzeczywiście okropne, łączę wyrazy bólu.[/quote]
Równierz wyrazy bólu:(
[quote=guzzi][quote=rychu][quote=adscripticii]wykopali mnie z forum o Viście[/quote]
to rzeczywiście okropne, łączę wyrazy bólu.[/quote]
Równierz wyrazy bólu:([/quote]
RównieŻ odczuwam ból:P
Już działa. Dziś czytałem że to cos z napięciem mogłobyć...nie wnikam w temat jak działa to działa:)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00017 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00165 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.216.71.206' WHERE u.id=1 |
0.00100 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.216.71.206', 1738493608) |
0.00083 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738493308 |
0.00145 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.85.126.86' |
0.00099 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=98343 |
0.00171 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=12201 ORDER BY posted |
0.00085 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=12201 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00128 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=12201 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00132 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=12201 |
Total query time: 0.01141 s |