Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
inne-->FVWM chyba jako jedyny na tym forum:][/quote]
wcale nie :)
Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
[img]http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif[/img]
[url=https://goo.gl/photos/5XGKFkvaMimLwM2s9]Beskid Niski[/url]
KDE !
wcale nie :)[/quote]
Potwierdzam, choć używam też athene (widać jeszcze bardziej egzotyczny dla wielu niż FVWM) i xfce4.Offline
Xfce4 czesto , czasami Kde, rzadziej icewm ( tylko ja vmplayera uzywam)
KDE, na inne zbyt leniwy jestem
Na lapciaku i na desktopie FLUXBOX :) Nie mogę zmienić, bo serce boli na myśl że zwiększyć mi się może zajętość ramu po uruchomieniu lapciaka, bo jak na razie jestem smakowo zadowolony z fluxa... ( thx to azhag ).
wcale nie :)[/quote]
Potwierdzam, choć używam też athene (widać jeszcze bardziej egzotyczny dla wielu niż FVWM) i xfce4.[/quote]
Wow qluk wjaśnij mi co to jest i ile to warte, pierwszy raz o tym słysze, google nic sensownego nie daje (choć tylko lakonicznie przeleciałem wzrokiem)Offline
zagłosowałem na kde. Generalnie preferuję gnome ale pod debianem te gnome wiele się różni od tego z ubuntu. Nautilus jakiś inny niewiem czym to jest spowodowane. A co do lubiących fluxbox...
nie rozumiem was :) Pod fluxboxem 80% lub 90% operacji wykonywanych wykonuje się za pomocą terminala*
Ja cenię sobie wygodę i nie wiem co bym zrobił jak bym miał tyle w konsoli siedzieć i wszystko manualnie robić ;)
(...) A co do lubiących fluxbox...
nie rozumiem was :) Pod fluxboxem 80% lub 90% operacji wykonywanych wykonuje się za pomocą terminala*
Ja cenię sobie wygodę i nie wiem co bym zrobił jak bym miał tyle w konsoli siedzieć i wszystko manualnie robić ;)[/quote]
hehe
od paru lat używam linuksa i też sobie cenię wygodę, dlatego używałem cały czas kde, ale od jakiegoś czasu na starym lapciaku zainstalowałem testinga i fluxboksa i się w niego wkręcam - powoli dochodzę do tego, że szybciej i wygodniej mi się pewne rzeczy wykonuje w terminalu, jeszcze trochę popracuję nad tym, to terminal będzie na topie
a poza tym jak odpowiednio skonfigurujesz fluxboksa to nie musisz wcale "manualnie" wszystkiego robić,
fluxbox jest też bardzo wygodnym środowiskiem do klikania ;)
pozdrawiam
miłosz
"Myśl i nie ufaj, decyduj sam za siebie
Nie pozwól nigdy by kierowali tobą
Popatrz czy już nie jesteś w stadzie
Bo nie obudzisz się już nigdy sobą..." Post Regiment - Stado
...) A co do lubiących fluxbox...
Ja cenię sobie wygodę i nie wiem co bym zrobił jak bym miał tyle w konsoli siedzieć i wszystko manualnie robić ;)
A ja bez terminala ani rusz terminal w LINUCHU TO PODSTAWA KURWA MAĆ więc srodowisko graficzne za was nic ćiekawego nei podziała a konsola nei kłamie
EDIT
za pomocą konsoli podmieniłem pliczki z gentoo i wsadziłem je do DEBIANKA zrób tak na środowisku graficznym CO?? zrobisz NIE więc nie pisz farmazonów
no sorry ale jakos nie wiem w ktorym momencie fluxbox ustepuje kde????
jak to nie jest wygodny ???? jak masz ochote w menu sobie wyklikasz dowolna komende dowolny program co wiecej zmienianie tapet ogolnie wszsytko na dodatek fluxbox jest ladniejszy od kde .. kde to taki moloch
ciezki niezgrabny i wcale nie ladny of course mozna z nim robic cuda i tak dalej ale skoro ja na kubuntu zrezygnowalem z kde tzn nie to zebym go wywalil za duzo roboty ale uzywam wylacznie Fluxa a teraz na debiania rowniez tylko flux . a co do konsoli to wcale nie gryzie:P
uzywajac fluxa czujesz sie ze jestes jakies 20 lat do przodu jak w filmach new generaion i tak dalej neo podazaj za kroliczkiem ble ble ble .. czujecie zeby w statku neo i morfeusza bylo kde??? raczej by im sie nie chcialo klikac ikonek :P pozdrawiam a to o neo to byl zart
zagłosowałem na kde. Generalnie preferuję gnome ale pod debianem te gnome wiele się różni od tego z ubuntu. Nautilus jakiś inny niewiem czym to jest spowodowane. A co do lubiących fluxbox...
Ja cenię sobie wygodę i nie wiem co bym zrobił jak bym miał tyle w konsoli siedzieć i wszystko manualnie robić ;)[/quote]
NIE prawda trzeba po klikać i takie same gnome jest na ubuntu co na debianie wystarczy popaczyć na logi w konsoli i kwestia kopiuj i wklej i wsio
[url=http://img196.imageshack.us/i/freebsde.jpg/][img]http://img196.imageshack.us/img196/3770/freebsde.jpg[/img][/url]
marcusdavidus nie napisałem że fluxbox jest "nie wygodny" napisałem że ja sobie wygodę cenie :) A na fluxboxie tego nie doświadczyłem gdy go miałem testowo... zapewne kwestia przyzwyczajenia lecz kde czy gnome bardziej mi w tej kwesti pasują :)
Ryszard troche kultury :) Nie piszę farmazonów... spróbuj mi w fluxbox myszką rozpakować archiwum tar.gz taki oto przykład :)
Zauważ że przy wyrazie "terminala" jest gwiazdka * także miałem na mysli że może i nie koniecznie się wszystko robi dosłownie z konsoli ale za pomocą poleceń :)
Rozumiem że konsola w linuksie to podstawa i zgadzam się z tym :) Podstawy trzeba znać :) Czemu pod środowiskiem graficznym nie podmienie plików z gentoo?? pod gentoo wrzucasz potrzebne pliki np. na dyskietke czy pendrive potem przechodzisz na debiana i kopiujesz pliki z dyskietki lub pendriva tam gdzie chcesz je mieć w debianku. Może i mniej wygodne niż użyycie konsoli ale wykonalne jakby sie ktoś uparł :)
plichu a jesli rozpakuje przy pomocy myszki tar.gz to co? (tak robie:))
jak nie przeciez mam krusadera lol eventualnie thunara i dowolny inny menager plikow lol uwazasz ze ja UMIEM rozpakowac archiwom przy uzyciu konsoli ?? lol nie nie umiem tzn wiem ze komenda tar ale dalej to ja nie znaju
a uzywam fluxa bo do operacji na oplikach masz menagery plikow a nie wm'y a krusader wogole nie ma zaleznosci od kde no ma jakies ale minimalne pozatym i tak mam amaroka wic mi to roznicy nie robi wielkiej wiec powiem ci ze rozpakuje dowolne archiwom zrobie nawet znacznie wiecej zrobie to samo co ty z kde i nie zamule sobie jednoczesnie kompa bede mogl sluchac jednoczenie muzyki miec otworzone 30 kart w iceweaslu gadac na gg miec otwarty konversation i siedziec na #error w tle sciagac cos synaptickiem i to wsio na athlonie 1700+ 256 ramu i gf 2 na kde mi by sie zamulilo a wyglada znacznie ladniej wedlog mnie jak wspomnialem :P
i skooro taki laik jak ja potrafi sobie wsio wyklikac we fluxie to kazdy sobie wyklika :P
wiecie co :D Mój błąd nie pomyslałem o managerach plików pod fluxboxem :P Przyznaje się wszystko co pisałem tyczyło się samego fluxboxa bez żadnego managera :)
Czytając wasze wypowiedzi sam mam zamiar wrzucić fluxboxa plus pewnie thunar bo znajomy z xfce troche :)
thunar + thunar-archive-plugin i rozpakujesz tar.gz'a klikajac:)
Tyle osób używa kde, może mi ktoś powiedzieć jak się nazywa pakiet, który dodaje opcję wypakowania/pakowania plików/katalogów po kliknięciu prawym przyciskiem myszy ?
Wiem że znajduje się ona w kde-extras ale ....
host:/home/sp3cu# aptitude install kde-extras Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Następujące pakiety mają NIESPEŁNIONE zależności: libpq5 python-gobject rekall Następujące NOWE pakiety zostaną automatycznie zainstalowane: abakus agsync apollon aqbanking16-qt-wizard arson arts barcode basket beagle binfmt-support cdda2wav cddb cdrecord cli-common codeine creox cscope dcraw dialog digikam digikamimageplugins doc-base docbook-xml exiv2 exuberant-ctags fftw3 gawk gconf2 gconf2-common gettext giftd gmessage gnome-icon-theme gnome-keyring gnome-mime-data gpsim gputils graphviz gtk-qt-engine guarddog guidedog gwenview hddtemp hotswap-gui hotswap-text i2e icedax id3v2 imagemagick kaddressbook karamba karbon kasablanca kbarcode kbiff kboincspy kchart kcpuload kde-core kde-guidance kdegraphics-kfile-plugins kdelibs kdepim-kio-plugins kdiff3 kdirstat kdvi keep kerry kexi keybled kflog kfocus kformula kftpgrabber kid3 kile kipi-plugins kivio kivio-data klibido klog klogic kmail kmplayer kmplayer-common kmplayer-plugin kmymoney2 knapster2 knemo knetfilter knetload knights knmap knutclient koffice koffice-data koffice-libs komba2 komparator kompose konversation kooka koshell kover kphone kphotoalbum kplato kpowersave kpresenter kpresenter-data kpsk krecipes krecipes-data krecord krita krita-data krusader kscope ksensors ksimus ksimus-boolean ksimus-datarecorder ksimus-floatingpoint ksplash-engine-moodin kspread ksudoku ksystemlog ktechlab kthesaurus ktorrent kugar kvdr kviewshell kvirc kvirc-data kvpnc kwave kwavecontrol kwlan kword kword-data kxmleditor latex-beamer latex-xcolor latex-xft-fonts lesstif2 libaqbanking-data libaqbanking-plugins-libgwenhywfar38 libaqbanking16 libaqhbci10 libavahi-glib1 libbeagle0 libbluetooth2 libbonobo2-0 libbonobo2-common libbonoboui2-0 libbonoboui2-common libboost-python1.33.1 libchipcard2-0c2 libchipcard2-libgwenhywfar38-plugins libclucene0 libcompress-zlib-perl libcpufreq0 libcurl3-gnutls libdb4.3++c2 libdynamite0 libexif-dev libexiv2-0.12 libfont-afm-perl libgail-common libgail17 libgalago1.0-cil libgalago2 libgconf2-4 libgconf2.0-cil libgift0 libgiftproto0 libglade2-0 libglade2.0-cil libglib2.0-cil libgmime-2.0-2 libgmime2.2-cil libgnokii3 libgnome-keyring0 libgnome2-0 libgnome2-common libgnome2.0-cil libgnomecanvas2-0 libgnomecanvas2-common libgnomecups1.0-1 libgnomeprint2.2-0 libgnomeprint2.2-data libgnomeprintui2.2-0 libgnomeprintui2.2-common libgnomeui-0 libgnomeui-common libgnomevfs2-0 libgnomevfs2-common libgnomevfs2-extra libgpgme11 libgphoto2-2-dev libgraphicsmagick1 libgsf0.0-cil libgsl0 libgtk2.0-cil libgtkextra-x11-2.0-1 libgtkhtml3.8-15 libgwenhywfar-data libgwenhywfar38 libhamlib2 libhtml-format-perl libhtml-parser-perl libhtml-tagset-perl libhtml-tree-perl libid3-3.8.3c2a libid3tag0 libidl0 libieee1284-3 libimlib2 libiw28 libkbanking1 libkcal2b libkdepim1a libkexif1 libkipi0 libkjsembed1 libkleopatra1 libkmime2 libkpathsea4 libkpimidentities1 libkscan1 libksieve0 libktnef1 libktoblzcheck1c2a liblircclient0 liblo0 liblog4cxx9c2a liblrdf0 libmagick++9c2a libmagick9 libmailtools-perl libmikmod2 libmimedir0 libmimelib1c2a libmono-cairo1.0-cil libmono-corlib1.0-cil libmono-data-tds1.0-cil libmono-security1.0-cil libmono-sharpzip0.6-cil libmono-sharpzip0.84-cil libmono-sqlite1.0-cil libmono-system-data1.0-cil libmono-system-runtime1.0-cil libmono-system-web1.0-cil libmono-system1.0-cil libmono0 libmono1.0-cil libofx3 libopenft-gift liborange0 liborbit2 libosp5 libpanel-applet2-0 libpoppler0c2-qt libpowersave10 libpqxx-2.6.8 libpythonize0 libqbanking4 libqscintilla6 libqt3-mt-mysql libqt3-mt-sqlite librapi2 libraptor1 librra0 librsvg2-common librsync1 libsane libscrollkeeper0 libsqlite0 libssl0.9.7 libstrigihtmlgui0 libsynce0 libt1-5 libtie-ixhash-perl libtimedate-perl libtse3-0.3.1c2a libunshield0 liburi-perl libusb-dev libwv-1.2-3 libwv2-1c2 libwww-perl libxbase2.0-0 libxbsql0c2 libxml-parser-perl libxml-twig-perl libxml-xpath-perl libyaz2 lirc lm-sensors lmodern mono-common mono-gac mono-jit mono-runtime mpg321 normalize-audio noteedit noteedit-data ocrad perl-tk pgf pkg-config powersaved ppp preview-latex-style pykdeextensions python-dbus python-kde3 python-pylibacl python-pyxattr python-qt3 python-sip4 python2.4-dev raptor-utils rdiff-backup regina-normal rosegarden rosegarden-data rosegarden4 rsibreak sane-utils scrollkeeper sgml-data shared-mime-info showimg smb4k smbfs sndfile-programs sqlite strigi-applet strigi-daemon swh-plugins synce-kde taskjuggler tcl8.4 tellico tellico-data tetex-base tetex-bin tetex-doc tetex-extra tex-common tk8.4 tora trans-de-en uswsusp v4l-conf vdr vorbis-tools wireless-tools wlassistant wordtrans-data wordtrans-kde wpasupplicant wv xbitmaps xmms xterm yakuake Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: abakus agsync apollon aqbanking16-qt-wizard arson arts barcode basket beagle binfmt-support cdda2wav cddb cdrecord cli-common codeine creox cscope dcraw dialog digikam digikamimageplugins doc-base docbook-xml exiv2 exuberant-ctags fftw3 gawk gconf2 gconf2-common gettext giftd gmessage gnome-icon-theme gnome-keyring gnome-mime-data gpsim gputils graphviz gtk-qt-engine guarddog guidedog gwenview hddtemp hotswap-gui hotswap-text i2e icedax id3v2 imagemagick kaddressbook karamba karbon kasablanca kbarcode kbiff kboincspy kchart kcpuload kde-core kde-extras kde-guidance kdegraphics-kfile-plugins kdelibs kdepim-kio-plugins kdiff3 kdirstat kdvi keep kerry kexi keybled kflog kfocus kformula kftpgrabber kid3 kile kipi-plugins kivio kivio-data klibido klog klogic kmail kmplayer kmplayer-common kmplayer-plugin kmymoney2 knapster2 knemo knetfilter knetload knights knmap knutclient koffice koffice-data koffice-libs komba2 komparator kompose konversation kooka koshell kover kphone kphotoalbum kplato kpowersave kpresenter kpresenter-data kpsk krecipes krecipes-data krecord krita krita-data krusader kscope ksensors ksimus ksimus-boolean ksimus-datarecorder ksimus-floatingpoint ksplash-engine-moodin kspread ksudoku ksystemlog ktechlab kthesaurus ktorrent kugar kvdr kviewshell kvirc kvirc-data kvpnc kwave kwavecontrol kwlan kword kword-data kxmleditor latex-beamer latex-xcolor latex-xft-fonts lesstif2 libaqbanking-data libaqbanking-plugins-libgwenhywfar38 libaqbanking16 libaqhbci10 libavahi-glib1 libbeagle0 libbluetooth2 libbonobo2-0 libbonobo2-common libbonoboui2-0 libbonoboui2-common libboost-python1.33.1 libchipcard2-0c2 libchipcard2-libgwenhywfar38-plugins libclucene0 libcompress-zlib-perl libcpufreq0 libcurl3-gnutls libdb4.3++c2 libdynamite0 libexif-dev libexiv2-0.12 libfont-afm-perl libgail-common libgail17 libgalago1.0-cil libgalago2 libgconf2-4 libgconf2.0-cil libgift0 libgiftproto0 libglade2-0 libglade2.0-cil libglib2.0-cil libgmime-2.0-2 libgmime2.2-cil libgnokii3 libgnome-keyring0 libgnome2-0 libgnome2-common libgnome2.0-cil libgnomecanvas2-0 libgnomecanvas2-common libgnomecups1.0-1 libgnomeprint2.2-0 libgnomeprint2.2-data libgnomeprintui2.2-0 libgnomeprintui2.2-common libgnomeui-0 libgnomeui-common libgnomevfs2-0 libgnomevfs2-common libgnomevfs2-extra libgpgme11 libgphoto2-2-dev libgraphicsmagick1 libgsf0.0-cil libgsl0 libgtk2.0-cil libgtkextra-x11-2.0-1 libgtkhtml3.8-15 libgwenhywfar-data libgwenhywfar38 libhamlib2 libhtml-format-perl libhtml-parser-perl libhtml-tagset-perl libhtml-tree-perl libid3-3.8.3c2a libid3tag0 libidl0 libieee1284-3 libimlib2 libiw28 libkbanking1 libkcal2b libkdepim1a libkexif1 libkipi0 libkjsembed1 libkleopatra1 libkmime2 libkpathsea4 libkpimidentities1 libkscan1 libksieve0 libktnef1 libktoblzcheck1c2a liblircclient0 liblo0 liblog4cxx9c2a liblrdf0 libmagick++9c2a libmagick9 libmailtools-perl libmikmod2 libmimedir0 libmimelib1c2a libmono-cairo1.0-cil libmono-corlib1.0-cil libmono-data-tds1.0-cil libmono-security1.0-cil libmono-sharpzip0.6-cil libmono-sharpzip0.84-cil libmono-sqlite1.0-cil libmono-system-data1.0-cil libmono-system-runtime1.0-cil libmono-system-web1.0-cil libmono-system1.0-cil libmono0 libmono1.0-cil libofx3 libopenft-gift liborange0 liborbit2 libosp5 libpanel-applet2-0 libpoppler0c2-qt libpowersave10 libpqxx-2.6.8 libpythonize0 libqbanking4 libqscintilla6 libqt3-mt-mysql libqt3-mt-sqlite librapi2 libraptor1 librra0 librsvg2-common librsync1 libsane libscrollkeeper0 libsqlite0 libssl0.9.7 libstrigihtmlgui0 libsynce0 libt1-5 libtie-ixhash-perl libtimedate-perl libtse3-0.3.1c2a libunshield0 liburi-perl libusb-dev libwv-1.2-3 libwv2-1c2 libwww-perl libxbase2.0-0 libxbsql0c2 libxml-parser-perl libxml-twig-perl libxml-xpath-perl libyaz2 lirc lm-sensors lmodern mono-common mono-gac mono-jit mono-runtime mpg321 normalize-audio noteedit noteedit-data ocrad perl-tk pgf pkg-config powersaved ppp preview-latex-style pykdeextensions python-dbus python-kde3 python-pylibacl python-pyxattr python-qt3 python-sip4 python2.4-dev raptor-utils rdiff-backup regina-normal rosegarden rosegarden-data rosegarden4 rsibreak sane-utils scrollkeeper sgml-data shared-mime-info showimg smb4k smbfs sndfile-programs sqlite strigi-applet strigi-daemon swh-plugins synce-kde taskjuggler tcl8.4 tellico tellico-data tetex-base tetex-bin tetex-doc tetex-extra tex-common tk8.4 tora trans-de-en uswsusp v4l-conf vdr vorbis-tools wireless-tools wlassistant wordtrans-data wordtrans-kde wpasupplicant wv xbitmaps xmms xterm yakuake 0 pakietów uaktualnianych, 374 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych. Do pobrania 376MB/394MB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 1093MB. Następujące pakiety mają niespełnione zależności: libpq5: Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13. rekall: Wymaga: libart-2.0-2 (>= 2.3.18) ale zainstalowana jest wersja 2.3.17-1. Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13. python-gobject: Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13. Wymaga: libglib2.0-0 (>= 2.12.9) ale zainstalowana jest wersja 2.12.4-2. Resolving dependencies... Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami: Zatrzymanie bieżących wersji następujących pakietów: kde-guidance [niezainstalowany] libpq5 [niezainstalowany] python-dbus [niezainstalowany] python-gobject [niezainstalowany] rekall [niezainstalowany] Pozostawienie następujących problemów z zaleznościami: kde-extras poleca kde-guidance kde-extras poleca rekall koffice-data poleca openoffice.org-mimelnk Wynik: -505
chyba nie trzeba tłumaczyć czemu jej nie chcę zainstalować ;-))))
Nie chodzi Ci przypadkiem o arka albo karchivera?
Pozdrawiam
Nie chodzi Ci przypadkiem o arka albo karchivera?
Pozdrawiam[/quote]
Karchiver jest już blisko tego co chciałem mieć. Dodaje te opcje do menu, lecz za każdym razem podczas pakowania/wypakowywania otwiera go i zamyka. Wprawdzie nie jest to uciążliwe, ale jak jakiś czas temu zainstalowałem pełne kde to wypakowywał pliki bez otwierania żadnego programu.
You are registered as user [b]#464141[/b] with the Linux Counter
astępujące pakiety mają niespełnione zależności:
libpq5: Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13.
rekall: Wymaga: libart-2.0-2 (>= 2.3.18) ale zainstalowana jest wersja 2.3.17-1.
Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13.
python-gobject: Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13.
Wymaga: libglib2.0-0 (>= 2.12.9) ale zainstalowana jest wersja 2.12.4-2. [/quote]
Masz stable'a, a aptitude chce instalowac paczki z testing/unstable.
Musisz ustawić odpowiednie priorytety dla distrybucji albo się na którąś zdecydowac ;-)
astępujące pakiety mają niespełnione zależności:
libpq5: Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13.
rekall: Wymaga: libart-2.0-2 (>= 2.3.18) ale zainstalowana jest wersja 2.3.17-1.
Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13.
python-gobject: Wymaga: libc6 (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.3.6.ds1-13.
Wymaga: libglib2.0-0 (>= 2.12.9) ale zainstalowana jest wersja 2.12.4-2. [/quote]
Masz stable'a, a aptitude chce instalowac paczki z testing/unstable.
Musisz ustawić odpowiednie priorytety dla distrybucji albo się na którąś zdecydowac ;-)[/quote]
Używam testing wymieszany z unstable. [url=http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=7958&highlight=quamachi]Tutaj[/url] dokładniej napisałem.
Możliwe że jakiś pakiecik potrzebował nowszej wersji biblioteki i chciał go ściągnąć z unstable dlatego powstał konflikt pakietów, ale z tym potrafię sobie poradzić ;-))
You are registered as user [b]#464141[/b] with the Linux CounterOffline
Skoro masz testing to dlaczego libc6 masz w wersji ze stable :>
etch nie jest już testing ;-)
Skoro masz testing to dlaczego libc6 masz w wersji ze stable :>
etch nie jest już testing ;-)[/quote]
Bo w [url=http://packages.debian.org/cgi-bin/search_packages.pl?keywords=libc6&searchon=names&subword=1&version=stable&release=all]stable[/url] jest ten sam libc6 co w [url=http://packages.debian.org/cgi-bin/search_packages.pl?keywords=libc6&searchon=names&subword=1&version=testing&release=all]testing[/url] :)
You are registered as user [b]#464141[/b] with the Linux Counter
Oups ;-)
Teraz dopiero zauwazyłem że testing mam zahaszowane i apt-cache mi nie widział gibca 2.3.
Wymuś na tych paczkach o które sie pluje by je brał z testing, albo apgrejdnij libc6 do wersji 2.5
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00090 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.136.19.124' WHERE u.id=1 |
0.00066 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.136.19.124', 1732186998) |
0.00063 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732186698 |
0.00059 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.136.22.204' |
0.00067 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=62202 |
0.00011 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=8144 ORDER BY posted |
0.00078 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8144 AND t.moved_to IS NULL |
0.00016 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00436 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8144 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00269 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8144 |
Total query time: 0.01175 s |