Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
takie coś znalazłem:
http://www.jobuniverse.pl/news/news.asp?id=36433
i zastanawiam się , jak wygląda wasze życie?
Moje wygląda tak.
Wstaje o 6.50 , pierwsze co robie to siadam przed włączonym już kompie (bo sam się włącza o 6.40) zapalam papierosa i sprawdzam pocztę.Robi się godzina 7.00 więc czas wystartować do pracy w biegu jaram kolejnego papierosa. Czekając na autobus do roboty zapalam kolejną fajkę. Po 15 minutach znowu fajka... w robocie około godziny 11.00 jak już zjarałem 0,5 paczki idę do kiosku po fajki i przy okazji kupuje sobie cheesburgera. O 15.30 kończe robotę i znowu mi zostaje 0,5 paczki fajek. Wracam do domu, wychodzę z psem, jak zrobi siczku do wracam do domu. Siadam przed kompem. Testuje nowe programy pod debianem, lub uczę się C++ obiadu nie jem. O 19 robię sobie przerwe na tremulousa i około 20 znowu coś testuje, lub czytam forum. O 22.00 lece do nocnego po fajki. Chodzę przeciętnie spać o 3.00. I tak wygląda moje życie od poniedziałku do piątku. W Piątki po robocie jadę do budy do Gdańska , a tam jaram już w ogóle bez umiaru. :/
This is my life.... hlip hlip.
kurde nie myślałem nad tym mój komp potrafi śmiatać dwa tygodńie
non stop Bywał taki czas co wstawałem o trzeciej w nocy do kompa
ale to były jeszcze czasy gentoo teraz jest debian wiec pełny luz i swoboda
takie coś znalazłem:
http://www.jobuniverse.pl/news/news.asp?id=36433
i zastanawiam się , jak wygląda wasze życie?
Moje wygląda tak.
Wstaje o 6.50 , pierwsze co robie to siadam przed włączonym już kompie (bo sam się włącza o 6.40) zapalam papierosa i sprawdzam pocztę.Robi się godzina 7.00 więc czas wystartować do pracy w biegu jaram kolejnego papierosa. Czekając na autobus do roboty zapalam kolejną fajkę. Po 15 minutach znowu fajka... w robocie około godziny 11.00 jak już zjarałem 0,5 paczki idę do kiosku po fajki i przy okazji kupuje sobie cheesburgera. O 15.30 kończe robotę i znowu mi zostaje 0,5 paczki fajek. Wracam do domu, wychodzę z psem, jak zrobi siczku do wracam do domu. Siadam przed kompem. Testuje nowe programy pod debianem, lub uczę się C++ obiadu nie jem. O 19 robię sobie przerwe na tremulousa i około 20 znowu coś testuje, lub czytam forum. O 22.00 lece do nocnego po fajki. Chodzę przeciętnie spać o 3.00. I tak wygląda moje życie od poniedziałku do piątku. W Piątki po robocie jadę do budy do Gdańska , a tam jaram już w ogóle bez umiaru. :/
This is my life.... hlip hlip.[/quote]
zaproś nas na pogrzeb :D
nie palę od 14 lat
Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
[img]http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif[/img]
[url=https://goo.gl/photos/5XGKFkvaMimLwM2s9]Beskid Niski[/url]
a ja rzuciłem rok temu
spoko w razie czego mam blisko, będę ci kwiatki przynosił :P
ja żarłem zyban, to jest właściwie lek psychotropowy. musisz go łykac przez miesiąc, przygotuj się na koszt ~500 PLN.
a gumy są obrzydliwe w smaku, aczkolwiek również skuteczne - kiedyś rzuciłem dzieki nicorette, ale podniosłem po 3 tygodniach :/
nie przerażaj się kosztami, leczenie zwróci ci się po 3 miesiącach :)
aha i nie łudź się, że jakoś zaoszczędzisz ta kasę. w każdym razie ja po rzuceniu palenia nie zauważyłem, żeby w portfelu odkładały mi się jakieś nadmiarowe pieniądze. kupuję więcej piwa i innych drobiazgów
A miałeś rzucić palenie... nonono ;]
Znajomy ostatnio widząc mnie (jeszcze wtedy admina... teraz zawieszonego... chyba mają na mnie uczulenie, bo nic nie zrobiłem a wieszją) powiedział: patrz to admin. Niczym specjalnym się nie wyróżnia (może jeszcze za bardzo przypominam zwykłego usera?). ;)
Kumple mieli fajny sposob.
Palili fajke za fajka bez filtra popijajac mlekiem do takiego stopnia, ze sie dusili i wymiotowali. Nawet dosc pomoglo:D
Strach jest najlepszym lekarstwem. Ja miałem stan przedzawałowy i leżałem miesiąc w szpitalu.
Kostucha, nikoret i sok z czarnej porzeczki pomogły :)
Teraz chodzę na Rysy, Orlą Perć i mnie nie dusi, przedtem to na górkę Parkową nie wyszedłem bez sapki.
a tak z innej beczki -- trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby w ogóle zacząć palić (bez urazy)
fakt, zaczynanie palenia jest zlym pomyslem. ale dobrze, ze czlowiek za wczasu jeszcze decyduje sie na rzucenie.
ja tez tak mam, ze chce rzucic. ale w domu jest tak, ze sie nie pali. -na balkonie najwyzej. wiec moge siedziec przy kompie pol dnia, ale bez palenia.
jak wygląda wasze życie?[/quote]
PN - PT
---------
Budzik(komórka) dzwoni o 6.10 ... czasami uda mi się wstać od razu..czasami po ~30 minutach.
6.55 wychodzę na autobus.
7.30 odpalam kompa w pracy
8.00 "zaczynam pracować" ;]
11.00 kanapka i powrót do pracy
14.00 kanapka i powrót do pracy
16.00 cd /home/
Po drodze wpadam na gyrosa/pizzę
17.00 siedzę przed lapkiem (głównie siedzę na necie..czasami coś kodzę, uczę się...) do ~północy i idę spać.
Sobota
--------
Wstaję ~11.00.
Jadę na zakupy i jakiś obiad.
Po powrocie spędzam resztę dnia przed kompem...ewentualnie trochę posprzątam...
Niedziela
-----------
Wstaję o 9.00/11.00 w zależności czy idę do kościoła.
Reszta dnia tak jak w sobotę, tylko bez zakupów ;]
Wiem...prowadzę szalenie interesujące życie i wszyscy mogą mi go pozazdrościć ^^
//fuck...przydałoby się w końcu coś zmienić..
pzdr.
[b][color=cadetblue]Lubię słowo [i]indolencja[/i].
Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym.[/color][/b]
[i][b] - Bern Williams[/b][/i]
8:00 Wstaje
8:05 Biorę laptopa do wyra
8:15 Sprawdzam pocztę i fora i stan p2p
9:00 Poranna toaleta
9:30 Śniadanie
9:45 Wychodzę do pracy
9:59 Odpalam kompa w pracy
18:00 Kończę prace
18:30 Wychodzę z pracy
18:31 Zaczynam Prace po pracy
21:00 Wracam do domu na kolacje
21:20 Idę odwiedzić moją dziewczyne
23:30 Wracam do domu
24:00 Grzebie w serwerze domowy
24:40 Gram na NDS
1:30 Wertuje neta
2:00 Toleta
2:20 Wyro
he a ja rzuciłem przy pomocy dropsów takich miętowych za złotówkę, przez tyczień "jarałem" ich dwie paczki (zresztą fajek podobnie) po tygodniu zęby mnie tak bolały że o ja pierdziele i jeszcze trochę, w kolejnym tygodniu paczka dropsów dziennie mi stykała a później to już z górki... no ale co tam sielanka nie trwała zbyt długo bo po 3 miesiącach znów zacząłem jarać(tym razem paczka dziennie mi styka).
azhag ja ci powiem jak ja zacząłem palić... z kumplem kupiliśmy paczkę mentoli coby tak hardkorowo zbyt nie było, pierwsza fajka i o ja pierdziele czuje się jakbym miał oddech większy.... co ci ludzie pierniczą że pojemność płuc się od fajek zmiejsza jak ja głębiej oddycham... dalej jak było wiadomo... a zapalę sobie w razie czego rzuce...
Alee niedługo rzucam bo coś mi się nie kalkuluje paczka za 8 zeta dziennie :)
Ja w całym życiu to może z 15 fajek wypaliłem jak byłem dzieciak (10 lat czy coś w tym stylu). Teraz nie ruszam wcale i nawet nie biorę pod uwagę tego że można by zacząć. Jak ktoś częstuje/namawia to odmawiam i tyle. Teraz to już piwa nawet nie piję. Kurde ale będę zdrowy na stare lata :-)
Mój dzień
PN-PT (rok szkolny)
05:40 wstaję, biorę prysznic, zjem coś, spakuję plecak i pouczę się, komp
07:10 jadę sobie do szkoły
08:00 teraz lekcje w ciągu których dużo czasu spędzam przy komputerze. w tym roku miałem 15 h tygodniowo przedmiotów informatycznych.
15:00 wracam do domu i jem coś
16:00 w pn, śr, pt i soboty chodzę na siłownię.
18:00 gram na kompie i uczę się (debian, programowanie, elektronika, tex, różne programy i ciekawe pierdoły). czasem uczę się do szkoły (praktycznie wyłącznie matematyki, angielskiego i fizyki bo resztę przedmiotów olewam bo nie są mi potrzebne). W międzyczasie obejrzę jakiś film, pogadam z kimś.
21:00 idę spać
SOBOTA
08:00 wstaję i nie chce mi się brać prysznicu więc coś jem
08:20 włączam kompa lub jeśli trafi się okazja to idę do jakiejś roboty i spędzam tam resztę dnia do godziny ok 18:00. Przez resztę dnia jem, czytam mądre książki (koniecznie informatyczne), to co przeczytam wypróbowuję na komputerze. Jak bardzo mi się coś znudzi to włączę sobie film.
16:00 ćwiczę z kumplami na siłowni
17:00 Dochodzę do porozumienia z kolegami na jakie dicho dziś jedziemy (początek debaty ma miejsce w sobotę wieczorem, zaraz po wyjeździe z jakiegoś klubu a reszta odbywa się przez gg - nie mam za bardzo czasu tłumaczyć im zalet jabbera)
18:00 jak wrócę z roboty to nic mi się nie chce. kąpię się i oglądam film. jeśli jedziemy na dicho to korzystam z zalet pc i szykuję się
21:00 wyjeżdżamy i dobrze się bawimy
03:00 wyjeżdżamy, idę spać.
ND
08:00 wstaję i gram na kompie
11:30 idę do kumpla zamiast do kościoła
12:30 resztę dnia spędzam z rodziną lub uczę się lub korzystam z kompa.
21:00 spać
PN-PT (wakacje)
wstaję o której mi pasuje i przez cały dzień latam na pakernię, do kumpli, nad rzekę, zrobię coś w domu, pouczę się (tego samego co w roku szkolnym - potem się przyda) a w międzyczasie gram na kompie. Jeśli się tylko uda coś załatwić to idę do roboty. Chodzę spać o 01:00 żeby mi się w sobotę na dicho czasami spać nie chciało.
Alee niedługo rzucam bo coś mi się nie kalkuluje paczka za 8 zeta dziennie :)[/quote]
Dlatego przerzuciłem sie na męskie - 5pln paczka. A są dobre w smaku, choć krótkie ;-)
Tyle, że teraz wakacje i znów odwyk - gdy człowiek ma jakieś zajęcie to palić nie musi ;-)
a tak z innej beczki — trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby w ogóle zacząć palić (bez urazy)[/quote]ja byłem - miałem wtedy 15 lat. zresztą bardzo rzadko się zdarza, żeby dorośli ludzie zaczynali palić
linux regd. user #248790
Ja też miałem 15 gdy zacząłem, zresztą dobry fajek nie jest zły - a za niedługo stanie się ostatnią ostoją wolności człowieka w faszystowskiej europie :|
A wracajac do tematu:P
Pobudka 5 - 5:45 - sniadanie, kawa, bieg na autobus, 3 przesiadki i po godzinie uczelnia - jazda mpkiem to jedyny czas, kiedy moge czytać jakąś książkę (lub jej xero). 12-14 godzin później powrót do chaty (wstanie wskazującym na współżycie :P). Posprawdzanie poczty, 7 forów i 2 portali, rozkminienie jakiegos równanka (cieszy mnie to ;-) - ostatnio wymęczyłem 3D oscyklator kwantowy w sferical - 50 kartek podejśc do problemu a rozwiązanie ma stron 7 ;-) )
Poza tym trzeba coś zjeść, a gdy miałem koty (miech temu mi 2 zdechły ;(( ) to wymienić kuwete, nakarmić i popieścić.Opracować laborki. O północy +-2 godziny pójśc lulu bo o 5 pobudka. Nakarmić kota o 3-4 w nocy dospac do 5. Sielanka ;-)
Mnie tam wali, czy ktoś koło mnie pali czy nie, ale z tą wolnością to też masz przesrane. Już jest ustawa, a w niektórych miastach obowiązuje identyczna tylko lokalna - "na przystankach i odległości 15 m od nich obowiązuje zakaz palenia"
Ja tylko czekam, aż zaczną nas zamykać w obozach, nad bramą których będzie widniał napis - "Praca czyni wolnym od nałogu" ;-)
A ilu palących potrafi uszanować nie palących? Mnie osobiście też to wali czy w moim towarzystwie ktoś pali. Ale ma syna i nie chce aby on się tym szprycował.
a ja potrafie -ja nie moge to nie pale. tez mam dzieci i wole, zeby nie zasysaly tego syfu. w samochodzie nie pale, nie pale tam gdzie nie powinienem. ale wlasnie przestaje palic, a od jutra juz nie pale.
Był wątek "wygląd informatyka" - tam były facjaty :)
Zachowanie palacza w stosunku do otoczenia świadczy o jego kulturze.
Ja wyznaje zasadę - wolność kończy się tam, gdzie narusza wolność innego człowieka, dlatego staram się nie palić wśród niepalących, a przynajmniej nie narażać ich na dym.
A wracając do facjat, to odgrzebę wątek z nimi ;-)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00110 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.217.10.200' WHERE u.id=1 |
0.00111 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.217.10.200', 1732510519) |
0.00069 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732510219 |
0.00061 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=64735 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=8478 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8478 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00119 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8478 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8478 |
Total query time: 0.00647 s |